Tgrt Haber
21 Ağustos 2021 15:04

BİLSEM kayıt tarihleri 2021: BİLSEM kayıtları ne zaman başlayacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), BİLSEM kayıt tarihlerini açıkladı. Peki, BİLSEM kayıtları nereden, nasıl yapılır? BİLSEM kayıtları için gerekli evraklar nelerdir?

BİLSEM kayıt tarihleri 2021: BİLSEM kayıtları ne zaman başlayacak?
bilsem kayıt tarihleri,,milli eğitim bakanlığı,,bilsem,

Görsel sanatlar veya müzik alanında yetenekleri doğrultusunda eğitim veren BİLSEM kayıt detayları merak ediliyor. 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BİLSEM) eğitim alacak öğrencilerin sonuçları geçen haftalarda belli olmuştu. BİLSEM kayıt tarihlerine ilişkin beklenen açıklama Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geldi.

BİLSEM KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN?

Bilim ve sanat merkezlerine kayıt hakkı kazanan öğrenciler, 23 Ağustos-10 Eylül 2021 tarihleri arasında, ikamet ettikleri il/ilçelerin sorumluluk alanında yer alan Bilim ve Sanat Merkezlerine başvurarak kayıt işlemlerini gerçekleştirecek.

BİLSEM KAYITLARI NASIL VE NEREYE YAPILIR?

BİLSEM'de eğitim almaya hak kazanan öğrenciler, belirtilen tarihlerde, bağlı oldukları ildeki Bilim ve Sanat Merkezi'ne doğrudan müracaat ederek kayıt işlemlerini gerçekleştirebilir.

BİLSEM kayıt tarihleri 2021: BİLSEM kayıtları ne zaman başlayacak?

BİLSEM KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

Bilim ve Sanat Merkezine öğrenci kayıtları eylül ayının ilk haftası içinde yapılmaktadır. BİLSEM kayıt işlemleri sırasında gerekli belgeler şu şekilde;

  • Kayıt Formu
  • Veli Muvafakat Belgesi
  • Örgün Eğitim Kurumundan Alınan Öğrenci Belgesi

Eğitim öğretim yılı başlayana kadar Merkeze kaydını yaptırmamış öğrenciler, kayıt haklarını kaybedecektir.

BİLSEM KAYIT TAKVİMİ 2021

  • 29 Mart 2021 - 18 Haziran 2021 tarihleri arasında ‘Resim ve Müzik Yetenek Alanı Bireysel Değerlendirmeler’ yapıldı.
  • 29 Mart 2021 - 9 Temmuz 2021 tarihleri arasında ‘Genel Zihinsel Yetenek Alanı Bireysel Değerlendirmeler’ yapıldı.
  • 14 Temmuz 2021 Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin MEB’in internet sitesinden duyuruldu.
  • 26 Temmuz 2021 - 06 Ağustos 2021 Bireysel değerlendirme sonuçlarına yapılan itiraz başvurularının alınması
  • 09 Ağustos - 20 Ağustos 2021 Bireysel değerlendirme sonuçlarına yapılan itirazların değerlendirilmesi
  • 23 Ağustos 2021 - 10 Eylül 2021 Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerinin gerçekleştirilmesi

BİLSEM NEDİR, KİMLER KATILABİLİR?

BİLSEM, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış halidir. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim okullarıdır.

BİLSEM kayıt tarihleri 2021: BİLSEM kayıtları ne zaman başlayacak?

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerine öğrenci seçimi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen tarihlerde yapılan sınav sonuçlarına göre yapılır. Bu sınav ilkokul 1. 2. ve 3. sınıf düzeyindeki öğrencilere tablet üzerinde dijital olarak düzenlenir. Bu sınava 2017 yılına kadar bireysel olarak başvuru alınmıyordu. Diğer senelerden farklı olarak 2017-2018 eğitim döneminde veliler, sınav ücretini yatırdıktan sonra sınıf öğretmeninden gözlem formunu doldurmasını talep edebilecek. Aslında dolaylı bir şekilde BİLSEM sınavı başvurularının bireysel olarak yapılmasının önü açılmış oldu. Sınava katılacak olan öğrenciler, okullarındaki sınıf öğretmenleri tarafından doldurulan "gözlem formu" listesiyle aday gösterilmektedir.

Aday gösterilen öğrencilerin tümü grup tarama sınavına (tablet üzerinde yapılan dijital uygulama) alınır. Grup tarama uygulamasına girecek olan öğrencilerin randevuları il tanılama sınav komisyonu tarafından MEBBİS-BİLSEM İşlemleri Modülü üzerinden belirtilen tarihler arasında günlük 4 oturum olarak planlanır. Grup tarama uygulaması tüm Türkiye'de tamamlandıktan sonra yetenek alanları bazında sonuçlara göre ülke ortalaması belirlenerek, bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrenciler, MEB’in internet sitesinden duyurulur. Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilere il tanılama sınav komisyonu tarafından MEBBİS-BİLSEM işlemleri modülü üzerinden randevu verilir.

BİLSEM kayıt tarihleri 2021: BİLSEM kayıtları ne zaman başlayacak?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...