Tgrt Haber
09 Şubat 2020 13:32

Birçok il ve ilçede okullar edildi

Trabzon ve Rize ile Giresun'un Görele ilçesinde etkili olan kar yağışı sonrasında okullar 2 gün tatil edildi. Bunun yanı sıra Artvin, Düzce ve Ordu il genelinde, Bitlis’in Hizan ve Ahlat ilçeleri ile Giresun’da merkez ve bazı ilçelerle birlikte Şırnak merkez, Uludere ve Beytüşşebap ilçeleri ve Batman'ın Sason ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeni ile okullar yarın tatil edildi.

Birçok il ve ilçede okullar edildi
Rize,tatil,kar tatili,eğitim,Trabzon

Rize Valisi Kemal Çeber, Valiliğinin sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, devam eden kar yağışı ve oluşabilecek muhtemel risklerden dolayı il merkezi ve köylerde okulların yarından itibaren 2 gün süreyle tatil edildiğini belirtti.

Çeber, kamuda çalışan hamile ve engellilerin de idari izinli sayılacağını kaydetti.

Vali Çeber, öğrencilerden sağlıklarına dikkat etmelerini, vatandaşlardan ise sokak hayvanlarına yem desteği sağlamalarını istedi.

Trabzon Valiliği duyurdu

Trabzon'da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim 2 gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar nedeniyle 10 ve11 Şubat'ta il genelinde ilk ve orta dereceli okullar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde eğitim öğretime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, engelli ve hamile kamu personelinin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Ordu'da yarın okullara tatil

Ordu il genelinde 10 Şubat Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde eğitim öğretime 1 gün ara verildi. Engelli ve hamile kamu personelinin de aynı gün idari izinli sayılacağı açıklandı.

Hizan ve Ahlat'ta 1 gün tatil

Bitlis’in Hizan ve Ahlat ilçelerinde yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle okullar yarın (10 Şubat Pazartesi günü) için tatil edildi.

Görele'de 2 gün tatil edildi

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları başkanlığında toplanan kurulun kararına göre, Alucra ve Çamoluk dışındaki okullarda okul öncesi, ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verildi.

Görele ilçesinde ise okullar 2 gün tatil edildi.

Tatil kararları peş peşe geldi

Bu ilçe ve ilçelerle birlikte Artvin ve Düzce genelinde, Şırnak merkez, Uludere ve Beytüşşebap ilçeleri ve Batman'ın Sason ilçesinde yoğun yağan kar yağışı nedeni ile okullar yarın tatil edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...