Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Kasım 2021 17:02

Onları kalbimize kazıdık! Bu öğretmenler unutulmaz

Türkiye onları kalbine kazdı. Gözü dönmüş PKK tarafından 40 yılda, çocukları geleceğe hazırlayan yaklaşık 300 öğretmen katledildi. Kimi aileleriyle, kimi yalnız, kimi arkadaşlarıyla, kimi karnındaki bebeğiyle… Onlar Türkiye'nin asla unutulmayacak öğretmenleri!

Onları kalbimize kazıdık! Bu öğretmenler unutulmaz
Şehit öğretmenler,24 kasım öğretmenler günü

Ayşe-Numan Konakçı çifti, Bayram-Yasemin Tekin çifti Rüstem Şen, Hanifi Çakallıoğlu, Neşe Alten... Daha niceleri… Ülkemizde 40 yıldır, 300’e yakın eğitim neferi terör örgütü PKK tarafından hayattan koparıldı. Kimi yalnız, kimi babası, kimi eşi, kimi ailesiyle birlikte PKK tarafından acımasızca katledildiler. Nice çocuğu vatan sevgisi aşılayan öğretmenlerimiz, Türkiye için canlarını verdiler. Görev şehidi öğretmenlerimizin asla unutmayacak hikayeleri…

8 AY SONRA ŞEHİT EDİLDİ 

Şenay Aybüke Yalçın, daha 8 aylık öğretmenken PKK'lı hainlerin 17'de Batman Kozluk’taki saldırısında şehit düştü. Müzik öğretmeni Aybüke Yalçın, atama sevincini 'Ben öğretmen oldum' sözleriyle paylaşmıştı. Batman'da müzikle ilgili güzel adımlar atmıştı. Şehit edilmesinin ardından geride "Hepimiz Aybüke'yiz, hepimiz öğretmen olacağız" diyen öğrenciler bıraktı. Baba Sadık Yalçın, "Devletimiz çok vefalı. Evladımın unutulmaması, isminin yaşatılması bizleri çok mutlu ediyor. Sen gitmezsen, ben gitmezsem kim gidecek” diye konuşmuştu. 

Onları kalbimize kazıdık! Bu öğretmenler unutulmaz

EN ÇOK ÖĞRENCİLERİNİ SEVİYORDU

Şanlıurfa'da görev yapan Necmettin Yılmaz,  8 aylık öğretmenken 2017'de memleketine dönerken hainler tarafından hayattan koparıldı. Baba Hamit Yılmaz, "Vatana faydalı çocuklar yetiştirmek için Urfa'da görev yapıyordu. Oğlum öğrencilerini çok seviyordu. Necmettin öğretmen şehit olmayı istiyordu ve bunu bize 3 kez söylemişti” dedi. 

Onları kalbimize kazıdık! Bu öğretmenler unutulmaz

DAHA 17 GÜNLÜK EVLİYDİ

Öğretmen Ünal Atlı, 25 yaşında ve 17 günlük evliydi.  İlk görev yeri Tunceli Pertek'te 4 arkadaşı ile birlikte 1993'te kurşuna dizildi. Yaşadığı sıkıntıları annesi üzülmesin diye anlatmamıştı. Şehidin yaşındaki Şefiye Atlı, "Gözbebeğim daha 17 günlük evliydi. Acısı daha dün gibi taze. Her Öğretmenler Günü yüreğim daha çok kanıyor" ifadelerini kullanmıştı. 

MESLEĞİNİN 3. GÜNÜ ŞEHİT OLDU

PKK, 7 Ekim 1993'te Tunceli Pertek'teki Pirinççi köyünde öğretmenlere yönelik saldırı yaptı. Öğretmenler Ünal Atlı, Orhan Bakış, Taşkın Senger ile Fevzi Katar şehit olmuştu. Bakış, saldırıdan sadece 3 gün önce görevine başlamıştı, gencecikti, daha 28 yaşındaydı. 

Onları kalbimize kazıdık! Bu öğretmenler unutulmaz

BABA KIZ ŞEHİT EDİLDİ

Öğretmen babası Hasan Alten ve kızı öğretmen Neşe Alten, PKK tarafından şehit edildi. Neşe Alten’in ilk görev yeriydi. Genç öğretmen babası ile birlikte çocukları eğitmek için mücadele etti. Katiller 1993'te gece yarısı kapıyı çalıp 25 günlük öğretmen Neşe ve babasını şehit etti. Anne Nazife Alten, "Yavrum, o topraklara umut olup ülkemize nesiller yetiştirecekti" dedi.

ÖĞRETMEN ÇİFT ŞEHİT EDİLDİ

Diyarbakır'ın Babahaki Köyü İlköğretim Okulu'nda görev yapan Numan ve Ayşe Konakçı çifti, 26 Ekim 1993'te şehit edildi. Geriden gözü yaşlı bir kız çocuğu kaldı. Numan Konakçı'nın adı memleketi Denizli'nin Tavas ilçesindeki Hırka Köy İlkokulu'nda, öğretmen Ayşe Konakçı'nın adı ise aynı ilçeye bağlı Ulukent'te bir ilköğretim okulunda yaşatılıyor.

Onları kalbimize kazıdık! Bu öğretmenler unutulmaz

BİR AİLEYİ KATLETTİLER 

Hain terör örgütü PKK, Bitlis'in Düzköy Erikli Köyü İlkokulunda öğretmen olan Yasemin Tekin, Düzköy Erikli Köyü Ortaokulunda görev yapan eşi Bayram Tekin ve küçük kızları Betül'ü 25 Ekim 1993'te şehit etti. Yasemin Tekin, ikinci çocuğuna 8 aylık hamileydi. 

OKUL LOJMANINDA ŞEHİT OLDULAR

Eli kanlı teröristler, aynı gün 6 öğretmeni Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde 1994'te şehit etti. O görev aşkıyla yanan öğretmenlerin adları: Rüstem Şen, Metin Kaynar, Ali İhsan Çetinkaya, Mustafa Karınca, Buminhan Temizkan ve Vedat İnan. 

Onları kalbimize kazıdık! Bu öğretmenler unutulmaz

OKULU AÇACAKLARI GÜNÜN GECESİ ŞEHİT EDİLDİ

Rüstem Şen, 29 yaşında Tunceli'de şehit edildi. Rüstem öğretmen "Elazığlıyım. Ben gitmezsem kim gider, diyerek gitmişti. Şen, Tunceli'deki çocukları toplayıp okula kazandırdı. PKK, 1994'te okulu boyayıp, eğitim dönemini açacakları günün gecesi o ve 6 meslektaşını öğrencilerinin gözü önünde şehit ettiler. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...