Tgrt Haber
16 Ocak 2022 17:38

Bursluluk sınavı ve başvuruları ne zaman? MEB 2022 takviminde yer alan İOKBS tarihi ve başvuru şartları

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin bu yıl katılacağı sınavların tarihleri milyonlarca öğrenci tarafından araştırılmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilerin eğitimini desteklemek için verilen bursu almak isteyen öğrenciler, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) tarihini ve başvuru şartlarını sorgulamaya devam ediyor. Peki, MEB'in verdiği burs 2022 yılında ne kadar, kaç TL? İşte, detaylar...

Bursluluk sınavı ve başvuruları ne zaman? MEB 2022 takviminde yer alan İOKBS tarihi ve başvuru şartları
bursluluk sınavı,meb,lise,ilköğretim,burs

"2022 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) ne zaman yapılacak, başvuru tarihleri nedir, başvurular başladı mı?" soruları gündemde yerini aldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere verilecek bursu almak için gerekli şartlar nedir? MEB'in her yıl düzenlediği bursluluk sınavı bu yıl ne zaman uygulanacak, başvuru şartları nedir? Başvurular başladı mı? Burs ne kadar, kaç TL? 2022 bursluluk sınavınadair merak edilenler haberimizde...

Bursluluk sınavı ve başvuruları ne zaman? MEB 2022 takviminde yer alan İOKBS tarihi ve başvuru şartları

2022 BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı takvime göre, 2022 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 04 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınavın başvuru tarihi ise yayınlanacak başvuru kılavuzu ile birlikte belli olacak. Geçtiğimiz yıl bursluluk sınavı 5 Eylül 2021'de gerçekleşmişti; başvurular ise 8-26 Şubat 2021 tarihlerinde kabul edilmişti.

2022 BURSLULUK SINAVI (İOKBS) BURS ÜCRETİ NE KADAR, KAÇ TL? MEB BURSU...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere verilen burs, 2021 yılında aylık 358,10 liraydı. 2022 yılı itibari ile her ayın 25'inde ödenen MEB bursu, zamlı tutar olarak yatırılacak ve belli olmasının ardından haberimizde olacak. 

Bursluluk sınavı ve başvuruları ne zaman? MEB 2022 takviminde yer alan İOKBS tarihi ve başvuru şartları

2022 BURSLULUK SINAVI (İOKBS) BAŞVURU ŞARTLARI

  • Bursluluk sınavına ortaokul 5,6,7,8 ve lise 9,10,11. sınıf öğrencileri müracaatta bulunabilir.
  • Başvuru yapacak öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olması zorunludur.
  • Başvuru yapacak öğrencinin mevzuatta belirtilen kayıt ve kabul şartlarını taşıması zorunludur.
  • Başvuru yapacak öğrencinin ilköğretim ve ortaöğretim okullarında, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirmeyaptırımı/ cezası almamış olmaması gerekmektedir. 
  • Başvuru yapacak öğrencinin ailesinin bir önceki mali yıla ait yıllık gelir toplamından fert başına düşen net miktarın, içinde bulunulan mali yılın Merkezî Yönetim Bütçe Kanunu’nda belirtilen Millî Eğitim Bakanlığı okul pansiyon ücretinin en azının 4 (dört) katını geçmemesi kaydıyla maddi imkânlardan yoksun bulunması gerekmektedir.

Örneğin, ailenin 2020 senesi yıllık gelir toplamından fert başına düşen toplammiktarın 2021 Mali Yılı için tespit edilen 16.080,00 (onaltıbinseksen) TL’yi geçmemesi şartın aranır. Aile gelirinin tespitinde ailenin 2020 yılında elde ettiği tüm gelirleri esas alınacaktır. Bu yıl için de aynı şekilde, 2021 yılı esas alınarak öğrencilerin 2022 yılı sınav başvurusu değerlendirilecektir. 

Bursluluk sınavı ve başvuruları ne zaman? MEB 2022 takviminde yer alan İOKBS tarihi ve başvuru şartları

2022 BURSLULUK SINAVI (İOKBS) GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR? 

Bursluluk sınavına girecek adayların sınav öncesi ve sınav esnasında sorun yaşamaması için giriş belgesini sınavdan önce mutlaka yanında bulundurması gerekmektedir. Bursluluk Sınavı giriş belgesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi web sitesi üzerinden temin edilmektedir. Adaylar, T.C Kimlik Numaraları ve şifreleri ile sınav giriş belgesini almaktadır. 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayten Dağ 18 Ağustos 2022 16:38

Bursluk sınavı için nereye baş vuraracağız

Sonraki Haber Yükleniyor...