Tgrt Haber
29 Aralık 2021 22:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere 'meslek kanunu' müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğretmenleri sevindirecek gelişmeyi paylaştı. Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinin Meclis'e sunulduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere 'meslek kanunu' müjdesi
cumhurbaşkanı,recep tayyip erdoğan,son dakika,öğretmen,kanun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğretmenlerin merakla beklediği müjdeyi verdi. Erdoğan, öğretmenlerin haklarında iyileştirmeyi içeren 'Öğretmenlik Meslek Kanunu' için somut adımın resmen atıldığını açıkladı.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, paylaşımında, "Buradan tüm öğretmenlerimize bir müjde vermek istiyorum. Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifimiz TBMM’ye sunuldu. Öğretmenlerimizin hak ettiği birçok yeniliği içeren bu yasal düzenleme inşallah en kısa sürede yürürlüğe girecektir. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU'NDA NELER VAR?

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile öğretmenlere, mevcut haklarına ilaveten yeni mali, sosyal ve özlük hakları da sağlanacak. Öğretmenlik bir kariyer mesleği olarak tanımlanarak, aday öğretmenlik, öğretmenlik, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik alanlarında yeni haklar ve görevler tanımlanacak. Yeni düzenleme ile öğretmenler ilk kez kapsamlı, yenilikçi ve bütüncül bir meslek kanununa kavuşacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere 'meslek kanunu' müjdesi10 maddede Öğretmenlik Meslek Kanunu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...