Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Temmuz 2021 08:58

Danıştay'dan emsal açık öğretim kararı

Danıştay açık öğretim mezunlarını yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Açık öğretim mezunlarının örgün öğretim mezunlarıyla tamamen eşit olduğuna hükmetti. İşte o kararın ayrıntıları..

Danıştay'dan emsal açık öğretim kararı
danıştay,,açık öğretim,,kurs,,eğitim,

Danıştay’dan dikkat çeken bir açık öğretim kararı geldi. Veteriner sağlık teknikeri açık öğretim mezunu diye kursa alınmayınca Danıştay bunu "Açık öğretim ile örgün eğitim arasında fark yok" eşitlik ilkesine aykırı buldu.

Diyarbakır'da açık öğretim fakültesi laborant ve veteriner sağlık programı mezunu bir tekniker Diyarbakır Tarım Ve Orman Müdürlüğünce düzenlenen suni tohumlama kursuna başvurdu. Ancak başvuru örgün eğitim mezunu olmadığı gerekçesiyle kabul edilmedi.

Veteriner tekniker suni tohumlama faaliyetlerini düzenleyen yönetmelikte yer alan örgün kelimesinin iptali için Danıştay’a dava açtı. Dosyayı inceleyen Danıştay 10'uncu dairesi tarım ve orman bakanlığından savunma istedi. Bakanlık savunmasında açık öğretim mezunu teknikerlerin uygulamalı eğitim almamasını gerekçe gösterdi. Hayvana uygulanan suni tohumlamada en ufak bir hatanın bile kalıcı hasara neden olabileceği kaydedilerek davanın reddi istendi.

"AÇIK VE ÖRGÜN EĞİTİM MEZUNLARI EŞİTTİR"

Danıştay tetkik hakim ve savcısının görüşü ise karşı yöndeydi. Yönetmelikteki ilgili bölümün iptalini istediler. Daire de örgün kelimesinin iptaline hükmetti. Yüksek mahkeme açık öğretim mezunlarının suni tohumlama kurslarına katılabilmesinin önünü açtı. Danıştay kararında açık ve örgün eğitim mezunlarının eşit haklara sahip olduğu vurgulandı. Karar aynı zamanda tüm açık öğretim mezunları için de emsal olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...