Tgrt Haber
05 Ağustos 2022 11:18 - Güncelleme : 09 Ağustos 2022 19:09

Son dakika! DDK Başkanı Arıncı'dan iptal edilen KPSS ile ilgili açıklama: Süreci bulandırmaya çalışanlara itibar etmeyiniz

Son dakika haberi: Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yunus Arıncı, KPSS ile ilgili yeni bir açıklamada bulundu. DDK'nın kaynak gösterilerek asılsız haberler yapıldığını belirten Arıncı, "Süreci bulandırmaya çalışanlara itibar etmeyiniz" dedi.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! DDK Başkanı Arıncı'dan iptal edilen KPSS ile ilgili açıklama: Süreci bulandırmaya çalışanlara itibar etmeyiniz
KPSS,DDK,ÖSYM

Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yunus Arıncı, sosyal medya hesabından Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili yeni bir açıklama geldi.

ASILSIZ HABERLERE TEPKİ

Bazı sosyal medya ve haber mecralarında iptal edilen KPSS ile ilgili DDK'nın kaynak gösterilerek bazı asılsız haberler paylaşıldığını belirten Arıncı, "Süreci bulandırmaya çalışanlara itibar etmeyiniz" dedi.

Arıncı, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Süreci şeffaf bir şekilde sürdürmeye, kamuoyunu bizzat bilgilendirmeye devam edeceğiz"

Son dakika! DDK Başkanı Arıncı'dan iptal edilen KPSS ile ilgili açıklama: Süreci bulandırmaya çalışanlara itibar etmeyiniz

KPSS’NİN İPTAL SÜRECİ

31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan KPSS'deki bazı sorular, Yediiklim Yayınevininin hazırladığı test kitabındaki sorularla aynı çıktı.

Devlet Denetleme Kurulu'nu (DDK) harekete geçiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca bir gece yarısı kararnamesiyle ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ü görevden aldı. Erdoğan, Aygün’ün yerine Profesör Doktor Bayram Ali Ersoy'u atadı.

ÖSYM’ye baskın yapan Devlet Denetleme Kurulu müfettişleri bilgi ve belgeleri topladı. Ardından DDK, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Başsavcılık da "kamu aleyhine dolandırıcılık" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından soruşturma başlattı

Baskınlarda polis, Yediiklim Yayınları'na ait Kızılay ve OSTİM'deki iki adreste arama yaptı. Soruşturma kapsamında dijital materyaller ile soru kitapçıklarına el konuldu.

Yaşanan olayların ardından çiçeği burnunda ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, kameraların karşısına geçti. Yüzbinlerce adayın merak ettiği sorunun cevabını şu şöyle verdi: Yapılan kapsamlı değerlendirmelerin ardından hem 31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan kpss oturumları iptal edilmiş hem de 6-7 Ağustos ve 14 ağustos 2022 tarihlerinde yapılması planlanan oturumlar ertelenmiştir.

KPSS'de sorulan soruların daha önce başka bir yerde yayınlanmasını kabul edilemez olarak nitelendiren Ersoy, "İlk inceleme sonuçlarına göre bu sınavda adaylara yöneltilen sorulardan bazılarının, bir yayınevinin soru kitapçıklarında yer aldığı tespit edilmiştir. Böyle bir tablonun kabulü asla mümkün değildir” diye konuştu.

İptal edilen sınav için yeniden ücret istenmeyeceğini vurgulayan ve yeni yeni sınav takvimi için de tarih veren Ersoy, “Yeni KPSS takvimi 17 Eylül’de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir." dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...