Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Ağustos 2022 10:19 - Güncelleme : 04 Ağustos 2022 10:39

DDK Başkanı Yunus Arıncı’dan KPSS açıklaması: İncelemeler devam ediyor

KPSS’de sorular sızdı iddiasına ilişkin incelemeler devam ederken Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Arıncı incelemelerin titizlikle devam ettiğini söylerken “Hiçbir gencin hakkınızı yedirmeyiz” ifadelerini kullandı.  Söz konusu yayınevinin avukatı Mustafa Serdar Gözüküçük ise “Hiç kimseye özel olarak soru verilmemiştir” şeklinde konuştu

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
DDK Başkanı Yunus Arıncı’dan KPSS açıklaması: İncelemeler devam ediyor
ÖSYM,DDK,KPSS,inceleme,kopya,sızıntı

Türkiye’nin gündemine oturan “KPSS’de sorular sızdı” iddiası ile ilgili incelemeler dört bir yandan sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile Devlet Denetleme Kurumu görevlendirilerek inceleme başlatırken söz konusu yayınevine ilişkin polis ekipleri operasyon başlattı. Dün akşam saatlerinde polis ekiplerince yapılan operasyonda yayınevine ait çok materyale el konuldu.

ÖSYM BAŞKANLIĞINA ATAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayınlanan kararla ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı ve yerine Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı.

DDK BAŞKANI ARINCI: İNCELEMELER SÜRÜYOR

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı yaşanan son gelişmeler ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Söz konusu iddiaların büyük bir titizlikle incelendiğini söyleyen Arıncı, “Devlet Denetleme Kurulu olarak KPSS sınavına yönelik incelemelere titizlikle devam ediyoruz. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Ne tek bir gencimizin hakkını yediririz ne de Devletimizin güvenilirliğine halel gelmesine göz yumarız” ifadelerini kullandı.

YAYINEVİ AVUKATI GÖZÜKÜÇÜK: EKİPLERE DÖKÜMANLAR TESLİM EDİLDİ

İddiaların odağındaki söz konusu yayınevinin avukatı Mustafa Serdar Gözüküçük, ““Sınava girecek ve giren velilerimizin dört gözle beklediği bu soruşturmanın öncelikle güvenilir, hızlı, kamuoyunu tatmin edecek şekilde sonuçlanabilmesi için gün içerisinde tüm bilgi ve dokümanlar idari birimlere teslim edilmiştir. Sosyal medya sorumsuzca bir tık ile paylaşılan ve birebir olduğu anlatılan soruların bir soru dışında aslında birebir sorunun olmadığı ancak benzer soruların olduğu görülecektir” diye konuştu.

“GÖZALTI YOK”

Gözüküçük, yarın Devlet Denetleme Kuruluna (DDK) gerekli bilgilendirme notlarını ileteceklerini belirtti. Şu anda hiçbir gözaltı olmadığı bilgisini veren Gözüküçük, “Bunların sadece belli bir öğrenci grubuna veya kendi öğrencilerimize değil, alenileştirilerek Türkiye'deki 980 ilçemize gönderilen genel testler olduğu ortadadır. Zaten aynı sorular YouTube kanalımızda ve sosyal mecrada hocalarımızın video çözümlerinde yayınlanmıştır. Hiç kimseye özel olarak soru verilmemiştir” dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...