Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Ağustos 2014 17:13

Dershaneden okula dönüşe ilk onay

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, dershanelerden özel okula dönüşüm programı kapsamında, ilk temel liseye onay verildiğini bildirdi.

Dershaneden okula dönüşe ilk onay
dershane,dönüşüm,okul,onay,

Yelkenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dershanelerin özel okula dönüşüm programı kapsamında ilk dönem başvuların sona erdiğini anımsatarak, birinci dönemde yapılan 463 başvurudan 326'sının kabul edildiğini ifade etti.
Dershanelerden özel okula dönüşecek liselerin adının "temel lise" olarak belirlendiğini hatırlatan Yelkenci, "Dönüşüm programına kabul edilen bu kurumlar şimdi okul açmak için başvuruyorlar. Bu kapsamda, ilk dönüşüm okulu olmak için, temel lise olmak için hak kazanan Özel Bingöl Boğaziçi Temel Lisesi oldu. Lisemize onay verdik. Hayırlı olsun. Bu liselere her sınıf düzeyinde öğrenci kaydı alabilinecek" diye konuştu.Yelkenci, özel okula dönüşecek dershanelerin, kütüphane, laboratuvar, güzel sanatlar ve müzik dersliği ortak olmakla beraber, en az 4 dersliği bulunması kaydıyla temel lise olabileceğini vurguladı.
"Kamuoyu düzenlemeyi onayladı"
Dönüşüm programına başvuruların hızlı şekilde devam ettiğine işaret eden Yelkenci, başvuruların 7 dönemde alınacağını anımsattı. Yelkenci, ikinci dönem başvurularının 27 Ekim'e kadar devam edeceğini, bugüne kadar ise 81 başvuru yapıldığını söyledi.Dershanelerin kendiliğinden kapanmaya devam ettiğine dikkati çeken Yelkenci, dönüşüme ilişkin kanunun çıkmasının üzerinden 5 ay geçtiğini ve bu süreçte 117 dershanenin kapandığını bildirdi.Bu kadar kısa sürede, çok sayıda dershanenin kendiliğinden kapanmasının kamuoyunun söz konusu düzenlemeyi onayladığını gösterdiğini ifade eden Yelkenci, "Bu sürecin hızlı ilerlemesi kamuoyunun hükümetin bu politikasına inandığını, Bakanlığın ve sektörün aktörlerininin uyumlu hareket ettiğini gösteriyor" dedi.Yelkenci, özel okullara yönelik teşviğin sektörü ciddi şekilde hareketlendirdiğini, başvuru süresi yarın dolacak olan desteğin iyi değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...