Tgrt Haber
19 Ağustos 2021 10:24

Destekleme ve yetiştirme kursları başvuru tarihleri ne zaman 2021?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 8. ve 12. sınıf öğrencileri ile mezunlar için destekleme ve yetiştirme kursları düzenliyor. Peki, destekleme ve yetiştirme kursları ne zaman başlar? destekleme ve yetiştirme kursları ne demek?

Destekleme ve yetiştirme kursları başvuru tarihleri ne zaman 2021?
destekleme ve yetiştirme kursları,,milli eğitim bakanlığı,,eğitim,

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 8. ve 12. sınıf öğrencileri ile mezunlar için destekleme ve yetiştirme kursları düzenleyecek. Söz konusu kursları için başvuru tarihleri merak ediliyor. 2021-2022 eğitim-öğretim yılında yapılacak destekleme ve yetiştirme kursları için başvuru işlemleri 24-30 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Başvuruların tamamlanmasının ardından sınıflar oluşturulacak.

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Destekleme ve yetiştirme kurs sınıflarının oluşturulması 31 Ağustos'ta başlayacak ve 3 Eylül'de tamamlanmış olacak. Destekleme ve yetiştirme kurs dersleri ise 6 Eylül 2021'de başlayacak ve 10 Haziran 2022'de sona erecek.

2021-2022 eğitim öğretim yılı Destekleme ve Yetiştirme Kursları iş akış takvimine göre kurs merkezi başvuruları, 16-19 Ağustos tarihleri arasında alınarak onaylanacak. Öğretmen başvuruları ise 20-23 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Öğrenci başvuruları da 24-30 Ağustos tarihleri arasında alınmış olacak.

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI NEDİR?

Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK), Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel örgün eğitim kurumlarında öğrenim gören istekli öğrenciler ile ortaöğretimden mezun olanlara verilecek olan kurslara denilmektedir.

Açılacak kurslara devam eden öğrenci ve kursiyerden kurs ücreti alınmamaktadır. Kursların, örgün eğitim müfredatı kapsamında Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmî internet sayfasında yayımlanan kurslara ait örnek ders planları çerçevesinde yürütülmektedir. Planı yayımlanmayan dersler için o derse giren öğretmen tarafından ders planı oluşturulur. Resmî tatiller ile millî ve dinî bayram tatillerinde kurs planlaması yapılmamaktadır. Kurslara ait iş takvimi çerçevesinde öğretmen tarafından düzenlenecek ders planları en geç kursların açıldığı haftanın son iş gününe kadar kurs merkezi müdürlüğünce onaylanması gerekir.

Destekleme ve yetiştirme kursları başvuru tarihleri ne zaman 2021?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...