Tgrt Haber
11 Ağustos 2021 15:21

DGS baraj puanı 2021: DGS baraj puanı var mı?

ÖSYM başkanı Halis Aygün, DGS sonuçlarının açıklandığını duyurdu. DGS sonuçlarının belli olmasıyla adaylar, “DGS baraj puanı 2021, DGS baraj puanı kaçtır, DGS baraj puanı nedir?” gibi soruların cevabını arıyor. Peki, DGS tercihleri ne zaman 2021? DGS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

DGS baraj puanı 2021: DGS baraj puanı var mı?
dgs puan hesaplama 2021,dgs tercih kılavuzu 2021,ösym

Önlisans bölümlerinden mezun olan öğrenciler lisans bölümlerine geçebilmek için 11 Temmuz’da DGS sınavına girdi. 13 Ağustos’ta açıklanması beklenen DGS sınavı sonuçları bugün ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ün açıklamasıyla belli oldu. DGS sonuçlarının belli olmasıyla masa başına geçen adaylar, baraj puanı, puan hesaplama ve üniversitelerin taban-tavan puanları ile ilgili araştırmalara başladı.

Geçtiğimiz gün YÖK,ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak toplantı gerçekleştirdi. Toplantının sonunda YKS baraj puanı ile ilgili yapılan çalışma, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’da müjdeli haberi vererek Temel Yeterlilik Testi (TYT) baraj puanın 140'a, Alan Yeterlilik Testi (AYT) baraj puanın da 170'a çekildiğini duyurdu. Bu gelişmenin ardından bir süredir DGS sonuçlarının açıklanmasını bekleyen adaylar, DGS ile ilgili bir kararın alınıp alınmadığını sorguluyor.

DGS sonuç sorgulama ekranı için tıklayın.

DGS BARAJ PUANI KAÇ?

Dikey Geçiş Sınavı’nda (DGS) baraj puanı bulunmuyor. DGS'nin kendisine özel puan hesaplama yöntemi var. DGS 2021 puan hesaplamasını öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.

DGS EK TERCİH NE ZAMAN 2021?

2021 DGS tercihleri sonucu boş kalan, kayıt yaptırılmayan bölümler için ÖSYM kontenjanları yayımlayacak. ÖSYM’nin açıklayacağı tarihler arasında adaylar, Aday İşlemleri Sistemi üzerinden ek tercihlerini gerçekleştirecek. Normal tercihlerde herhangi bir bölüme kayıt hakkı kazanan adaylar ek tercih yapamayacak. Ek yerleştirme başvurusu için adaylar, 25 TL başvuru ücreti ödeyecek.

DGS baraj puanı 2021: DGS baraj puanı var mı?

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK 2021?

DGS 2021 tercihlerinin ne zaman yapılacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. DGS tercih sürecinin eylül ayında başlaması bekleniyor.

DGS 2021 tercih kılavuzu için tıklayın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...