Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 May 2022 09:20 - Güncelleme : 13 May 2022 09:28

DGS başvuru tarihi ne zaman? DGS başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? 2022 DGS başvuru kılavuzu

DGS’ye girmek isteyen adaylar başvuruların başlayıp başlamadığını merak ediyor. Önlisans mezunlarının Lisans eğitimine geçmek için girmeleri gereken sınav için "DGS başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? DGS başvuru ücreti ne kadar? DGS başvurusu nasıl yapılır?" aramaları hız kazandı. İşte 2022 DGS başvuru tarihi ve başvuru kılavuzu…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
DGS başvuru tarihi ne zaman? DGS başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? 2022 DGS başvuru kılavuzu

ÖSYM tarafından yayımlanan sınav ve başvuru takvimi, Dikey Geçiş Sınavına girecek olan adaylar tarafından yoğun ilgi görüyor. Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı bu sene Temmuz ayında yapılacak. Sınava girecek olan adayların başvuru tarihini kaçırmamaları gerekiyor. Peki DGS başvuru tarihi ne zaman? DGS başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? DGS başvuru ücreti ne kadar? DGS başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar…

2022 DGS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2022 ÖSYM sınav takvimine göre DGS başvuruları 13 Mayıs tarihinde başlayacak ve 23 Mayıs'ta sona erecek. Adaylar başvuru kılavuzu içerisinde yer alan bilgiler doğrultusunda adaylar işlemlerini gerçekleştirecekler.

DGS başvuru tarihi ne zaman? DGS başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? 2022 DGS başvuru kılavuzu

Sınav ise bu yıl 3 Temmuz 2022 tarihinde yapılacak. DGS başvuruları ÖSYM sınav takvimi içerisinde belirtilen tarihlerde alınıyor.

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

DGS 2022 başvuru ücreti yayımlanacak olan kılavuz ile açıklanacak. Geçtiğimiz yıl DGS başvuru ücreti 150,00 TL olmuştu.

DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir. Adaylar, başvuru bilgilerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra süresi içinde sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.

Adaylar, sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile süresi içinde yatıracaklardır.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...