Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 May 2022 10:23 - Güncelleme : 16 May 2022 10:31

DGS başvurusu nasıl yapılır? DGS başvuru ücreti 2022 ödeme hangi bankaya yapılacak? İşte 2022 başvuru tarihi

DGS’ye girmek isteyen adaylar için başvurular başladı. Sınava girmek isteyen adaylar başvuru tarihlerini kaçırmamaları gerekiyor. Başvuruların başlamasının ardından DGS başvurusu nasıl yapılır? DGS başvuru ücreti 2022 ödeme hangi bankaya yapılacak? soruları gündeme geldi. İşte 2022 başvuru tarihi

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
DGS başvurusu nasıl yapılır? DGS başvuru ücreti 2022 ödeme hangi bankaya yapılacak? İşte 2022 başvuru tarihi

"DGS başvurularının başlamasıyla birlikte DGS başvurusu nasıl yapılır? DGS başvuru ücreti 2022 ödeme hangi bankaya yapılacak?" soruları da sınava girmek isteyen adaylar tarafından merak konusu oldu. DGS kılavuzunun yayımlanmasının ardından başvuruların nasıl yapılacağı ve başvuru ücretlerinin hangi bankaya yatırılacağı da belli oldu. Yayımlanan kılavuza göre 13 Mayıs’ta başlayan DGS başvuruları 23 Mayıs’ta sona erecek. 3 Temmuz tarihinde düzenlenecek olan Dikey Geçiş Sınavına girecek olan adayların sınav ücretini de yatırmaları gerekiyor. Peki DGS başvuru ücreti nasıl yatırılır? İşte DGS başvuru süreciyle ilgili tüm merak edilenler…

DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

DGS başvuru ücreti 2022 yılında 190 TL olarak açıklandı. Dikey Geçiş Sınavına girmek isteyen adaylar kılavuz içerisinde belirtilen şekilde sınav ücretini yatıracaklar. Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabiliyorlar.

DGS başvurusu nasıl yapılır? DGS başvuru ücreti 2022 ödeme hangi bankaya yapılacak? İşte 2022 başvuru tarihi

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS), 03 Temmuz 2022 tarihinde uygulanacaktır.

Sınava başvurular, 13 – 23 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 11.45'ten itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

DGS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NASIL YATIRILIR?

Sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir. DGS başvuru ücreti yatırılan bankalar kılavuz içerisinde açıklandı. İşte ödemelerin yapılabileceği bankalar;

  • Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
  • ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • İş Bankası’nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı
  • Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)
  • Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebileceklerdir.
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...