Tgrt Haber
31 May 2022 10:15 - Güncelleme : 31 May 2022 10:19

DGS geç başvuru ne zaman, nasıl yapılır? 2022 DGS geç başvuru ücreti ne kadar? İşte DGS geç başvuru tarihi

DGS başvuru tarihlerini kaçıran adaylar, "DGS geç başvuru ne zaman, nasıl yapılır? 2022 DGS geç başvuru ücreti ne kadar?" sorularının cevabını arıyor. DGS’ye girmek isteyen adaylar için son fırsat olan geç başvuru tarihleri içerisinde başvuru işlemleri mutlaka tamamlanmalı. İşte DGS adayları için son şans olan DGS geç başvuru tarihi…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
DGS geç başvuru ne zaman, nasıl yapılır? 2022 DGS geç başvuru ücreti ne kadar? İşte DGS geç başvuru tarihi
dgs,sınav,başvuru

"DGS geç başvuru ne zaman? DGS geç başvuru nasıl yapılır? 2022 DGS geç başvuru ücreti ne kadar?" soruları DGS başvuru tarihlerini kaçıran adaylar tarafından yoğun bir şekilde aratılmaya başladı. ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (2022 DGS) geç başvuru tarihi, başvuru işlemlerinin sona ermesinin ardından gündemdeki yerini aldı. İşte 2022 DGS geç başvuru tarihi...

2022 DGS GEÇ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

2022 DGS başvuruları 13-23 Mayıs tarihleri arasında tamamlanmıştı. Bu tarihler aralığında başvurularını yapamayan adaylar geç başvuru gününü araştırmaya başladı. Üniversite eğitimlerini 2 yıldan 4 yıla yükseltmek isteyen öğrenciler tarafından merak edilen geç başvuru tarihleri ÖSYM tarafından detaylarıyla duyuruldu. 

ÖSYM tarafından yayınlanan takvime göre; 3 Temmuz 2022 tarihinde yapılacak olan DGS için geç başvurular, 31 Mayıs 2022 tarihinde alınacak.

2022 DGS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

2022 DGS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti %50 artırımlı olarak belirlenmişti. Geç başvuru döneminde başvuran adaylar sınav ücreti %50 artırımlı olarak 280 TL ödeyecekler. başvurunun yapıldığı gün ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödenecektir.

Geç başvuru gününde yapılan başvurularda bankalardan ücret ödemesi yapılmamalıdır. Geç başvuru gününde başvurusunu yaptığı hâlde sınav ücretini aynı gün içinde yatırmayan adayların başvuru bilgileri silinecektir.

Geç başvuru gününde başvuru yapan ve sınav ücretini süresi içinde yatırarak başvurularını tamamlayan adayların, başvurularının tamamlandığını https://ais.osym.gov.tr internet adresinden başvuru süresi tamamlanmadan teyit etmeleri ve başvuru bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan alarak başvurunun diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklamaları gerekmektedir.

2022 DGS GEÇ BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NASIL YATIRILIR?

Sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir. DGS başvuru ücreti yatırılan bankalar kılavuz içerisinde açıklandı.

İşte ödemelerin yapılabileceği bankalar;

  • Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
  • ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • İş Bankası’nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı
  • Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
  • Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)
  • Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebileceklerdir.
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...