Tgrt Haber
24 Ağustos 2022 11:40 - Güncelleme : 24 Ağustos 2022 11:47

DGS TERCİH ROBOTU YÖK ATLAS 2022: DGS Tercihleri Ne Zaman, Nasıl Yapılacak? DGS Tercih Kılavuzu 2022 Yayımlandı mı?

DGS tercihlerinin ne zaman yapılacağı sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından merak konusu oldu. İki yıllık önlisans programlarından mezun olan öğrencilerin 4 yıllık lisans programlarına geçiş imkanı tanıyan DGS için tercih kılavuzunun yayımlanması beklenirken "DGS tercihleri ne zaman, nasıl yapılacak? DGS tercih kılavuzu 2022 yayımlandı mı?" soruları en çok araştırılan konuların arasında yer alıyor. İşte doğru tercih yapmak için üniversitelerin açtığı boş kontenjanların yer aldığı tercih kılavuzu ve 2022 YÖK ATLAS DGS TERCİH ROBOTU…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
DGS TERCİH ROBOTU YÖK ATLAS 2022: DGS Tercihleri Ne Zaman, Nasıl Yapılacak? DGS Tercih Kılavuzu 2022 Yayımlandı mı?
DGS,ÖSYM,YÖK,YÖK ATLAS,tercih robotu,sınav

DGS tercihleri ne zaman ve nasıl yapılacak konusu, 11 Ağustos tarihinde adayların erişimine açılan DGS sonuçlarının hemen ardından gündeme geldi. ÖSYM tarafından temmuz ayında gerçekleşen Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) sonuçları 11 Ağustos 2022 tarihinde açıklandı. 4 yıllık lisans bölümlerine geçiş yapmak isteyen adaylar DGS tercihleri için başvuru yapacaklar. Adayların tercih yapabilmeleri için öncelikle tercih kılavuzunda yer alan DGS taban puanları ve kontenjan bilgileri dikkate alınacak. Peki, 2022 DGS tercihleri ne zaman? DGS tercihleri nasıl yapılır? ? DGS tercih kılavuzu 2022 yayımlandı mı? İşte 2022 YÖK ATLAS DGS TERCİH ROBOTU

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

DGS tercih tarihleri açıklandı! 2022 Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) tercih işlemleri, 24 Ağustos - 01 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

DGS tercih işlemleri; 24 Ağustos Çarşamba günü yani bugün başlayacak olup, 01 Eylül 2022 tarihinde saat 23:59’da sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak 24 Ağustos 2022 günü saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin  https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapabileceklerdir.

DGS TERCİH EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

DGS TERCİH ROBOTU YÖK ATLAS 2022: DGS Tercihleri Ne Zaman, Nasıl Yapılacak? DGS Tercih Kılavuzu 2022 Yayımlandı mı?

Geçtiğimiz sene DGS sonuçları 12 Ağustos 2021 tarihinde açıklanmış olup tercihler ise 27 Ağustos - 07 Eylül 2021 tarihleri arasında alınmıştı. 42021 yılının bilgileri göz önüne alındığında bu sene de DGS tercihlerinin ağustos sonunda başlaması öngörülüyor. Konuyla ilgili tüm gelişmelere haberlerimizden ulaşabilirsiniz.

DGS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

DGS tercih kılavuzu ÖSYM tarafından bugün yayımlandı. Yerleştirme işleminde, 2022-DGS Başvuru kılavuzunda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. 2022-DGS Yerleştirme ile ilgili genel bilgiler ve tablolar, aşağıdaki bağlantıda sunulmuş olup tercihte bulunacak adayların bu bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

DGS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

DGS tercih işlemleri sonuçların açıklamasının hemen ardından tercih kılavuzunun yayımlanmasıyla başlayacaktır. Adaylar sınav puanlarına göre, tercih kılavuzunda yer alan kontenjan, başarı sıralamaları ve puanlara göre tercih yapabilecekler. Adaylar bu süreçte tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.

DGS GEÇİŞ BÖLÜMLERİ İÇİN TIKLAYIN

DGS TABAN PUANLARI BELLİ OLDU MU?

DGS tercih kılavuzunda yükseköğretim kontenjanları, puan türü, okul kodları yer alacak. DGS taban puanları için 2021 yılına ait verilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.

2021 DGS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DGS GEÇİŞ BÖLÜMLERİ İÇİN TIKLAYIN

YÖK ATLAS DGS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYIN

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...