Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Şubat 2022 15:02

Diyanet Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı başvuruları son tarih ne zaman? 2022 MBSTS ne zaman?

Diyanet tarafından yılda bir kez yapılan bir sınavdır. Görevlilerin bilgi seviyelerini ölçmek amacıyla yapılan sınav için başvuru ve sınav tarihi merak konusu oldu. Peki Diyanet Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı başvuruları ne zaman bitiyor? MBSTS ne zaman, kimler girebilir?

Diyanet Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı başvuruları son tarih ne zaman? 2022 MBSTS ne zaman?
diyanet,,MBSTS,,ÖSYM,

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 12 Mart'ta yapılacak Diyanet Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı başvuruları devam ederken adaylar son tarih hakkında araştırma yapıyor. Mesleki açıdan kişilerin görevlerine hazır olup olmadıklarını ölçen MBSTS din görevlisi olarak çalışan kişilere uygulanan bir sınavdır. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı hakkında bilmeniz gerekenler. 

MESLEKİ BİLGİLER SEVİYE TESPİT SINAVI BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR? 

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre Diyanet Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı başvuruları hakkında kesin tarih verildi. Adaylar, başvurularını elektronik ortamda, ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak yapabilecek. Peki MBSTS ne zaman? 

Diyanet Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı başvuruları 25 Ocak ve 02 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacak. 

MBSTS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı başvuruları hakkında araştırmalar devam ediyor. ÖSYM başvuruların aday işlemleri resmi internet sitesinden yapılacağını duyurdu. Geç başvuru tarihi ise 10 Şubat 2022 olarak duyuruldu. Adayların başvuru işlemlerini başarılı ile gerçekleştirebilmesi için fotoğraflarının güncel olması ve başvuru sonunda sınav ücretini tam yatırmış olmaları gerekir. 

ÖSYM 2022 MBSTS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN!

Diyanet Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı başvuruları son tarih ne zaman? 2022 MBSTS ne zaman?

DİYANET MESLEKİ BİLGİLER SEVİYE TESPİT SINAVI NE ZAMAN? 

MBSTS başvuruları devam ederken adayken adaylar ''Diyanet Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı ne zaman yapılacak?'' sorusunun cevabına odaklandı. Diyanet Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı 12 Mart Cumartesi günü saat 14.45'te yapılacak. 

Sınav toplam 90 dakika sürecek. 

MBSTS SINAV KONULARI BELLİ NELER? 

Diyanet Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı yaklaşırken sınav konuları ve soru dağılımı merak ediliyor. ÖSYM tarafından açıklanan kılavuza göre MBSTS soru dağılımı açıklandı. Buna göre: 

  • Kur’an Bilgisi (Kur’an tarihi, tecvid, Kur’an’ı anlama ve meal bilgisi) 7
  • Tefsir 7 
  • Akaid ve Kelam 7 
  • Fıkıh ve İlmihal 20 
  • Hadis 7 
  • Siyer ve İslam Tarihi 7
  • Dinler Tarihi 2 
  • Mezhepler Tarihi 3

MBSTS SINAV ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILACAK? 

Diyanet Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı için başvuru yapan adaylar sınav ücretini hangi bankaya yatıracağını merak ediyor. Sınav ücretleri banka atmleri veya internet bankacılığından yapılabilecek. İşte MBSTS sınav ücreti için anlaşmalı bankalar:

  • Akbank
  • Albaraka Türk Katılım Bankası
  • Finansbank
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası
  • Halkbank 
  • ING Bank
  • İş Bankası
  • Vakıf Katılım Bankası
  • Ziraat Bankası

2022 yılı MBSTS sınav ücreti 240,00 TL olarak belirlendi. Adayların Diyanet Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı için 25 Ocak-3 Şubat 2022 tarihleri arasında ödeme yapması gerekiyor. 

MBSTS SINAVINA KİMLER GİREBİLİR? 

2022 MBSTS yaklaşırken adaylar sınava kimler girebileceğini merak ediyor. MBSTS; imam, müezzin ve Kur'an kursu öğretmenleri tarafından girilen bir sınavdır. Hem kadrolu olarak hem de sözleşmeli olarak çalışan personeller sınava dahil olabilir. 

MBSTS KAÇ YIL GEÇERLİ? 

Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği 5. maddesinin (d) bendine göre Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS) sonuçları ile yeterlik sınav sonuçları üç yıl süre ile geçerli sayılır. Adaylar 2022 MBSTS sınav sonucunu 3 yıl süreyle kullanabilecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...