Tgrt Haber
28 Mart 2018 16:09

Diyarbakır, Şırnak ve Bingöl'de, Kütüphaneler Haftası etkinlikleri düzenlendi

Diyarbakır, Şırnak ve Bingöl'de Kütüphaneler Haftası kapsamında etkinlikler gerçekleştirildi.

Diyarbakır, Şırnak ve Bingöl'de, Kütüphaneler Haftası etkinlikleri düzenlendi
Kütüphaneler Haftası,Kütüphaneler Haftası etkinlikleri

Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesindeki Anıt Park'ta "Diyarbakır Okuyor Okumak Özgürlüktür Kitabını Al Meydana Gel" temasıyla yapılan etkinliğe katılan öğrenciler açık havada kitap okudu.

İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Nurettin Karahan, farkındalık oluşturmak için açık havada kitap okuma programı düzenlediklerini kaydederek, "Diyarbakır, kitap okumayla çok haşir neşir bir memleket. İl Halk Kütüphanemizde Türkiye’de ortalamanın üstünde ödünç kitap alınıyor." dedi.

Diyarbakır, Şırnak ve Bingöl'de, Kütüphaneler Haftası etkinlikleri düzenlendi

Etkinliğe katılan öğrencilerden İbrahim Berat Kaplan, duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Okuldan çıkan çocuklar da bizi görüp kitap okumak isteyebilir. Açık havada okumak daha güzel oluyor. Kitap okumayı seviyorum çünkü hoşuma gidiyor. Kendimi ayrı bir dünyadaymış gibi hissediyorum." ifadelerini kullandı.

Öğrenci Meryem Güloğlu da açık havada kitap okumanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak, "Çok güzel bir etkinlik. Böyle etkinliklerle insanlar kitap okuma alışkanlığı kazanabilir. Açık alanda kitap okuduğumuzda temiz oksijeni içimize çekip, sevdiğimiz karakterlerin dünyalarına giriyoruz. Yeşilliğin arasında kitap okumayı hep hayal ediyordum." diye konuştu.

Diyarbakır, Şırnak ve Bingöl'de, Kütüphaneler Haftası etkinlikleri düzenlendi

- Şırnak

Şırnak'ta Atatürk Mahallesi Sanat Sokağı’nda "Okumak geleceğimizi değiştirir" temasıyla açık alanda kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Ramazan Acar, amaçlarının gençlere kitap okuma sevgisi aşılamak olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İnsanların görebileceği yerde çocuklarımızı da getirerek İl Halk Kütüphanesiyle birlikte kitap okuma etkinliğimizi yapıyoruz. Yaklaşık 5 bin kitap getirdik, vatandaşlar alıp okudular. Günün önemine binaen katılım gösteren vatandaşlara çeşitli materyaller hediye ettik. 5 yaşındaki ana sınıfı öğrencilerimiz de vardı, 65 yaşındaki dedelerimiz de geldi."

Etkinliğe katılan vatandaşlardan Emin Tatar, toplumun her kesiminin okuması gerektiğini belirterek, "Öncelikle evimizden başlayarak arkadaşlarımıza, dostlarımıza okumaya teşvik etmemiz gerekiyor. Kahvelerde oyun oynayacaklarına, kütüphanelere gidip kitap okusunlar. " dedi.

Diyarbakır, Şırnak ve Bingöl'de, Kütüphaneler Haftası etkinlikleri düzenlendi

- Bingöl

Bingöl İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğünce, özel bir okulda kitap okuma etkinliği düzenlendi.

İl Halk Kütüphanesi görevlisi Derya Tunç, kütüphanenin çalışmaları hakkında bilgi verdi, sıra dışı kitap okuyucularının hikayelerinin yer aldığı film izlettirildi.

Programda ayrıca öğrenci, öğretmen ve veliler 20 dakika kitap okudu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...