Tgrt Haber
08 Haziran 2021 08:54

Doktoralı kadın araştırmacılar ileri teknoloji üretecek

"Mikro ve nanoteknoloji" alanı kadın araştırmacılar tarafından büyük rağbet görüyor. "Biyomalzeme ve doku mühendisliği" ise ikinci sırada yer alıyor.

Doktoralı kadın araştırmacılar ileri teknoloji üretecek
YÖK,,bilim,,eğitim,,kadın araştırmacılar,,teknoloji,

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), ülkenin 100 öncelikli alanında yüksek teknoloji üretilmesi için hayata geçirdiği YÖK 100/2000 Projesi kapsamında doktora yapan kadınların sayısı 3 bine yaklaştı.

2018 verileri, kadınların, sağlık bilimleri alanında yüzde 71,71 gibi yüksek bir seviyeye ulaştığını gösterdi. Kadın araştırmacıların, yüzde 54,80'lik oran ile doktora yaptığı fen bilimleri, matematik ve istatistik alanları ikinci, eğitim alanı ise 49,73'lük oran ile üçüncü sıraya yerleşti.

YÖK tarafından günümüzde öne çıkan yüksek teknoloji, inovasyon, insani ve sosyal değerlerin bilimsel araştırmalarını üretmek ve ülkeye bu alanda bilim insanı kazandırmak üzere yola çıkılan program için ülkenin 100 öncelikli alanı seçildi. Bu alanlarda kadın sayısı erkekleri geçti. Doktora yapan toplam 4 bin 429 bursiyerin yüzde 63,8'ini kadınlar oluşturuyor. 101 kadın araştırmacının seçtiği "mikro ve nanoteknoloji" alanı ilk sırada yer alıyor. Bu alanı sırasıyla "biyomalzeme ve doku mühendisliği", "mimarlık" ve "moleküler farmakoloji ve ilaç araştırmaları" takip ediyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...