Tgrt Haber
26 Kasım 2021 12:34

DYK e-Kurs başvuruları başladı mı? DYK e-Kurs başvuru tarihi ne zaman, nasıl başvuru yapılır?

"DYK e-Kurs öğrenci başvuruları ne zaman, başladı mı, başvuru tarihleri ne zaman? DYK e-Kurs başvurusu nasıl yapılır?" soruları gündemde yerini aldı. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler için e-Kurs başvurularını 23-25 Kasım tarihleri arasında kabul etti. Destekleme ve Yetiştirme Kursu başvurularının öğrenciler tarafından ne zaman yapılacağı ise araştırılmaya başlandı. İşte, e-Kurs başvuru tarihleri...

DYK e-Kurs başvuruları başladı mı? DYK e-Kurs başvuru tarihi ne zaman, nasıl başvuru yapılır?
destekleme ve yetiştirme kursu,DYK,öğrenci,öğretmen,MEB,lise,ortaöğretim

Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK) e-Kurs başvuru tarihleri, nasıl başvuru yapılacağı ve kursun ne zaman başlayacağı gündemde! Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, öğrenci başvurularının Kasım ayında başlayacağı duyuruldu. Peki, DYK e-Kurs nedir, nasıl başvurulur? Haberimizde...

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME (DYK) KURSU NEDİR?

Destekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK), Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmî ve özel örgün eğitim kurumlarında öğrenim gören istekli öğrenciler ile ortaöğretimden mezun olanlara verilecek olan kursları kapsamaktadır. Öğrencilere verilen eğitimlerden herhangi bir kurs ücreti talep edilmemektedir. Destekleme ve Yetiştirme Kursları sayesinde öğrenciler, öğrendiklerini pekiştirme ve geri kaldıkları derslerdeki açığı kapatma şansına sahip oluyor. 

DYK e-Kurs başvuruları başladı mı? DYK e-Kurs başvuru tarihi ne zaman, nasıl başvuru yapılır?

DYK E-KURS BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

Destekleme ve Yetiştirme Kursu e-Kurs öğrenci başvuruları 26 Kasım tarihinde, yani bugün başlayacak. Kursların eğitim başlangıç tarihi ise 29 Kasım olacak. DYK e-Kurs başvurusu yapmak isteyen öğrenciler buraya tıklayarak başvurabilir.

DYK e-Kurs başvuruları başladı mı? DYK e-Kurs başvuru tarihi ne zaman, nasıl başvuru yapılır?

6 ve 10. SINIF DYK e-KURS TAKVİMİ

  • Kurs merkezi başvurularının alınması ve onaylanması: 19-22 Kasım 2021
  • Öğretmen başvurularının alınması: 23-25 Kasım 2021
  • Öğrenci başvurularının alınması ve kurs sınıflarının oluşturulması: 26-29 Kasım 2021
  • Kurs Eğitimlerinin Başlangıç Tarihi: 29 Kasım 2021

DYK E-KURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvuru yapmak isteyen öğrenciler, e-Devlet üzerinden e-Kurs Modülüne giriş yapabilir ya da e-Kurs Modülünün kendilerine otomatik oluşturduğu şifreler ile kurs başvurusunda bulunabilirler. Öğrenci/kursiyerler kurs merkezi tarafından belirlenen derslerden ve kurs talebinde bulunan öğretmenler arasından tercihte bulunarak istedikleri dersi ve öğretmeni seçebilirler.  Resmî örgün eğitim kurumları ile özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler kayıtlı oldukları okulun ya da ikamet ettikleri adresin bulunduğu ilçe sınırı içindeki kurs merkezlerinden birine e-Kurs Modülünden başvuru yapabilir; hatta yaz dönemi dahil, öğrenciler okullarının bulunduğu il/ilçe sınırları dışında kursa katılabilirler.

KAYNAK DESTEĞİ DE SUNULACAK!

Haftaiçi yüz yüze devam eden eğitime destek olmak için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından adılan adımlardan biri olan Destekleme ve Yetiştirme Kursları, her ay yayımlanacak kaynak paketinin 5 bin sorudan oluşan ilki, “yardimcikaynaklar.meb.gov.tr” adresinden öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine sunularak zenginleştirildi. Öğrenme kayıplarını gidermek için uygulanan bu kurslar, binlerce öğrencinin öğrenimini kolaylaştırıyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...