Tgrt Haber
19 Ocak 2017 11:36

E Okul Karne Notu Hesaplama Takdir Teşekkür Belgesi | E Okul Karne Notları VBS | 20.01.2017

Yarı yıl tatili geldi milyonlarca öğrenci bugün karne aldı. Karnelerini alan öğrenciler E Okul üzerinden Takdir Teşekkür hesaplama yapmak istiyor. İşte E Okul giriş, E Okul Karne Notları ve Karne notu hesaplama detayları...

E Okul Karne Notu Hesaplama Takdir Teşekkür Belgesi | E Okul Karne Notları VBS | 20.01.2017
e okul, e okul giriş, e okul takdir teşekkür, e okul takdir teşekkür hesapla, e okul karne notları, e okul vbs, karne,

Veliler ve öğrenciler, öğrenci TC kimlik numarası ve öğrenci okul numarası ile e-okul.meb.gov.tr adresinden öğrencinin e-okul sayfasına giriş yapabilir ve sınav sonuçlarını kontrol edebilirler. Yarı yıl tatili bugün karnelerin alınmasının ardından resmen başladı. Milyonlarca öğrenci takdir, teşekkür alıp almadığını merak ediyor. Öğrenciler bu sorguyu e okul üzerinden rahatlıkla hesaplayabiliyor. E Okul taktir teşekkür belgesi hesaplama için detaylar haberimizde. Öğrenciler ve veliler için E Okul giriş detayları da burada...

E OKUL TAKDİR-TEŞEKKÜR HESAPLAMA TIKLA

e-Okul sisteminin içinde neler var?

Devamsızlık Bilgileri
Haftalık Ders Programı
Not Bilgisi
Sınav Tarihleri
Pansiyon Bilgileri
Tercih sonuçları

15 TATİL NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklama ile 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı, 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlamıştı. 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek olan eğitim yılının birinci kanaat dönemi 20 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek. Sömestr yarı yıl tatili 23 Ocak 2017 - 3 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak.

TAKTİR  VE TEŞEKKÜR BELGESİ HESAPLAMA

Öğrencilerin merak ettiği takdir ve teşekkür hesaplamaları için öncelikle aldığı derslerin notlarını öğrenmesi gerekmektedir. e-okul.meb.gov.tr ekranlarına eriştikten sonra TC Kimlik numarası ve okul numarasıyla sisteme giriş yaptıktan sonra sınav sonuçlarınızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Karne notu nasıl hesaplanır?

Karne notunu hesaplamak için öncelikle 1.yazılı ve 2.yazılı sınavın ortalamasını almanız gerekmektedir. Bunun için ilk sınavınız ile ikinci sınavınızı toplayıp iki bölmeniz gerekecektir. Çıkan sonuç ise o dersin ortalaması olacaktır. Bu şekilde tüm ders not ortalamasını bulduktan sonra hepsini toplayın ve o dönem kaç ders aldıysanız onunla bölün. Buradan elde edilecek sonuç ise sizin karne notunuz olacaktır.

ORTALAMA KAÇ OLUNCA TAKTİR VEYE TEŞEKKÜR ALINIYOR?

Derslerdeki ortalama başarı puanı 80 ile 85 puan arasında olan öğrencinin Teşekkür Belgesi alması uygun görülür. Öğrencinin dersteki ortalama başarı puanı 85’ten fazla olduğunda ise Takdir Belgesi almaya hak kazanacaktır. Bu puanlardan düşük bir puana sahip olan öğrenci ya da ön şartlar olarak yukarıda sıralanan maddelerden birisine sahip olan öğrenci ise iki belgeden hiçbirini alamayacaktır.

Öğretmen/idari giriş, öğrenci girişi, veli bilgilendirme sistemi girişi. Öğretmenler ve idareciler, öğrencilerin notlarını, davranışlarını, başarı grafiğini kendi sistemi üzerinden girebilmektedir. Öğrenci girişi ise okuldaki sınav notlarını, başarısını veya başarısızlığını öğrenci sistemi içerisinde görebilir. Veli, ise bilgilendirme sistemi üzerinden öğrencinin görmediği, öğretmenin öğrenciyle alakalı düşüncelerini bu sistem üzerinden görebilmektedir. Veli ve öğrenci TC Kimlik üzerinden sistemi kaydedebilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri bu sistemin daha çok yararlı olabilmesi içinde dünya üzerindeki eğitim sistemi üzerinden hareket etmektedir. Yetkililer, öğrencilerin başarısının daha iyi olabilmesi için teknolojinin tüm imkanlarından yararlanmaktadır. Avrupa’daki ve Amerika’daki sistemler incelenmektedir ve bu inceleme üzerinden Türkiye’deki sistemi daha iyi bir şekilde entegre edebilmektedir. MEB, e-okul sistemini 2016-2017 yıllarında görsel olarak değiştirmiştir ve görsellik açısından daha rahat ve daha hızlı sonuçlar almayı bekliyor. İlerleyen zamanlarda bu sistemin daha çok gelişmesi beklenilmektedir.

İOS'A E OKUL İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

ANDROİD'E E OKUL İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...