Tgrt Haber
06 Ocak 2018 09:43

E-Okul veli bilgilendirme sistemi 2018 ve Okullar Ne Zaman Tatil? | Öğrencilere 15 Tatil Ne Zaman Başlayacak?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi 2018 girişi ve Okullar Ne Zaman tatil? adı başlığındaki arama cevabı burada. Öğrencilere 15 tatil ne zaman başlayacak? Öğrencilerin merakla beklediği güne yani karnelerin alınmasına çok kısa bir süre kaldı. E Okul sistemine giriş yaparak taktir hesaplama ve teşekkür hesaplamayı vereceğimiz adresten yapabilirsiniz. E okul tarafından görünen notlar inceledikten sonra taktir teşekkür hesaplaması yapmayı unutmayın. Velilerin ve bir çok kişinen merak ettiği bir diğer bir konu ise 15 tatil ne zaman ya da sömestr tatili ne zaman başlayacak. İşte e-Okul VBS ile ilgili tüm merak ettikleriniz ve daha fazlası haberimizde mevcut…

E-Okul veli bilgilendirme sistemi 2018 ve Okullar Ne Zaman Tatil? | Öğrencilere 15 Tatil Ne Zaman Başlayacak?
E- okul,e okul giriş,taktir teşekkür hesaplama,15 tatil ne zaman,sömestr tatili ne zaman

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi 2018 girişi ve Okullar ne zaman tatil? adı başlığındaki arama cevabı burada. Öğrencilere 15 tatil ne zaman başlayacak? Öğrencilerin merakla beklediği güne yani karnelerin alınmasına çok kısa bir süre kaldı. E Okul sistemine giriş yaparak taktir hesaplama ve teşekkür hesaplamayı vereceğimiz adresten yapabilirsiniz. E okul tarafından görünen notlar inceledikten sonra taktir teşekkür hesaplaması yapmayı unutmayın. Velilerin ve bir çok kişinen merak ettiği bir diğer bir konu ise 15 tatil ne zaman ya da sömestr tatili ne zaman başlayacak. İşte e-Okul VBS ile ilgili tüm merak ettikleriniz ve daha fazlası haberimizde mevcut…Veliler tarafından ise E okul üzerinden çocuğunuzun devamsızlık bilgilerini kontrol altında tutabilirsiniz. Öğrencinin sözlü ve yazılı notlarını VBS sistemi üzerinden görebilirsiniz. İşte e-Okul VBS ile ilgili tüm merak ettikleriniz ve daha fazlası…

AÖF NEDİR?

Açıköğretim Fakültesi,1982 yılında kurulmuş olan ve Uzaktan eğitim metoduyla öğrencilerine hizmet veren bir fakültedir.

Kendi ikamet ettiği ilde üniversite kazanamayıp farklı illerde okuma imkanı olmayan, hatta örgün olarak üniversite okumaya fırsatı olmayan Türk vatandaşlarının imdadına koşan bir sistemdir.Tüm Türkiye'de hizmet veren açıköğretim fakültesi, bunun yanı sıra KKTC, Türki Cumhuriyetler ve Batı Avrupa'da da Türk vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadır.

e-OKUL TAKDİR HESAPLAMA ve TEŞEKKÜR HESAPLAMA

e-Okul takdir teşekkür hesaplama işlemi için tüm öğretmenlerin e-Okul sistemine tüm notları girmesi gerekmektedir. Notlar girildikten sonra derslerin ortalama puanları ortaya çıkar ve yıl sonu başarı puanına bakılır.

Yıl sonu başarı puanı 85,00 ile 100 puan arasında olursa takdir belgesi, 70,00 ile 84,99 puan arasında olursa da teşekkür belgesi alınır.

Takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır?

Ders notlarınızı biliyor ve hesaplama işleminin nasıl yapılacağını bilmiyorsanız sizlere sunacağımız bağlantıları kullanabilirsiniz. Aşağıda vereceğimiz bağlantılar aracılığıyla notlarınızı yazarak alacağınız belgeyi görebilirsiniz.

Bu sayfa ile gerekli alanlara notlarınızı yazabilir ve alacağınız belgeyi görebilirsiniz.

e-Okul'a nasıl giriş yaparım ya da yapılır? Detaylı anlatım

e-Okul VBS'ye giriş yaparak rahatlıkla girdiğiniz sınavların sonuçlarını öğrenebilirsiniz. Aşağıdaki haberimiz üzerinden e-Okul VBS ile ilgili tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

Dönem sonuna yaklaşılmasıyla birlikte öğrenciler tarafından takdir-teşekkür hesaplama işleminin nasıl yapıldığı da merak edilmeye başlandı. Takdir-teşekkür hesaplama E-Okul üzerinden yapılabilir. Öğrencilerin hesaplama yapabilmesi için, öğretmenler tarafından tüm ders notlarının sisteme yüklenmiş olması gerekir. Ders notları sisteme yüklendikten sonra, yıl sonu başarı puanına bakılır. Dönem sonunda hangi belgenin alınacağını, yıl sonu başarı puanı belirler. Dönem sonunda yıl sonu başarı puanı;

85,00 – 100 puan aralığında olanlar takdir belgesi,

70,00 – 84,99 puan aralığında olanlar da teşekkür belgesi almaya hak kazanırlar.

E-OKUL GİRİŞ EKRANI

E-Okul veli bilgilendirme sistemi 2018 ve Okullar Ne Zaman Tatil? | Öğrencilere 15 Tatil Ne Zaman Başlayacak?

ÖĞRENCİLERİN DEVAMSIZLIK YANİ OKULA GELMEMEK İÇİN KAÇ GÜN HAKKI VAR?

Lise öğrencilerinin en çok merak ettiği konulardan birisi ise bir eğitim yılı içerisinde kaç gün devamsızlık haklarının olduğu sorusudur. Bundan bir önceki yönetmeliğe göre lise öğrencilerinin 20 gün özürsüz ve 20 gün özürlü olmak ile birlikte 5 gün de okul idaresinin izin verme hakkı ile birlikte toplamda 45 gün devamsızlık hakları bulunuyordu. Ancak yeni yönetmelik doğrultusunda 2016 – 2017 eğitim öğretim döneminde gerçekleşmiş ve 2017 – 2018 yılı eğitim öğretim yılında da gerçekleşecek olan lise öğrencilerinin devamsızlık hakkı özürsüz 10 güne düşürülmüştür.

OKULLAR NE ZAMAN TATİL OLACAK? PEKİ 15 TATİL NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı çalışma takviminde yer alan tarihlere göre 15 tatil yani ikinci kanaat dönemi yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018 – 2 Şubat 2018 tarihleri arasında olacak.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÇALIŞMA TAKVİMİ

-I.Yarıyılın sona ermesi (Birinci dönem); 19 Ocak 2018 Cuma
-I.Yarıyıl Tatili (Sömestr Tatili); 22 Ocak 2018 Pazartesi-02 Şubat 2018 Cuma
-II.Yarıyılın Başlaması; 05 Şubat 2018 Pazartesi
-2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı Okulların Kapanması; 08 Haziran 2018 Cuma
-Haziran 2017 Yılsonu Mesleki Çalışmalar; 11 Haziran 2018 Pazartesi-22 Haziran 2018 Cuma
-2018 Ramazan Bayramı Tarihleri; 14 Haziran 2018 Perşembe günü saat 13:00'te başlar, 17 Haziran 2018 Pazar akşamı sona erer.
-Öğretmenler İçin Yaz Tatili Başlangıcı; 01 Temmuz 2018 Pazar

E-OKUL NOT SORGULAMA NASIL YAPILIR?

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne başarılı bir giriş yaptıktan sonra sol menüde yer alan “Not Bilgisi” seçeneğine tıklayın. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra açılan pencerede öğrencinin not bilgilerine erişim sağlayabilirsiniz. Not bilgileri arasında öğrencinin yazılı ve sözlü sınavlardan aldığı notlar, performans/proje ödevinden aldığı notlar gibi notlar ve ortalamalar yer almaktadır.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi 2018 girişi ve Okullar Ne Zaman tatil? adı başlığındaki arama cevabı burada. Öğrencilere 15 tatil ne zaman başlayacak? Öğrencilerin merakla beklediği güne yani karnelerin alınmasına çok kısa bir süre kaldı. E Okul sistemine giriş yaparak taktir hesaplama ve teşekkür hesaplamayı vereceğimiz adresten yapailirsiniz. E okul tarafından görünen notlar inceledikten sonra taktir teşekkür hesaplaması yapmayı unutmayın. Velilerin ve bir çok kişinen merak ettiği bir diğer bir konu ise 15 tatil ne zaman ya dasömestr tatili ne zaman başlayacak. İşte e-Okul VBS ile ilgili tüm merak ettikleriniz ve daha fazlası haberimizde mevcut…

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...