Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Aralık 2016 09:51

E Okul veli bilgilendirme giriş ve şifre işlemleri sorgula

Sömestr tatilinin yaklaşamasına az bir zaman kala öğrencilerde not öğrenme telaşı başladı. MEB tarafından geliştirilen e okul sistemi üzerinden öğrenciler sınav sonuçlarını, devamsızlıklarını ve sözlü notlarını anında görebiliyor. Peki E-Okul veli bilgilendirme sistemini sorgulamak için öğrenciler neler yapmalı? E Okul' a giriş yapmak ve şifre işlemleri hakkındaki bilgileri görmek için haberimize bakabilirsiniz.

E Okul veli bilgilendirme giriş ve şifre işlemleri sorgula
e okul,E-Okul veli bilgilendirme sistemi,vbs,öğrenci notları,E Okul giriş ve şifre işlemleri,e okul sorgula,takdir teşekkür hesabı

 Öğrenciler için sayılı günler yaklaşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen e okul sistemi üzerinden öğrenciler sınav sonuçlarını, devamsızlıklarını ve sözlü notlarını anında görebiliyor. Bunun en kolay yolu öğrencilerin E Okul' a giriş yapması ve şifre işlemleriyle notlarını öğrenmesi.

Artık günümüzde hem devletin, devlet kurumlarının hem de özel sektör oluşumlarının tercih ettiği büyük bir teknolojik yenilik. Bu tarz elektronik ortam uygulamaları ile hem devlet ile ilgili yapılması gereken bütün işlemler ve başvurular, hem de günlük hayatımızda yapılması gereken birçok işi internet üzerinden elektronik ortamda yapıp zaman kazanabiliyoruz. E-Okul uygulaması da, bir öğrencinin takip etmesi gereken ve bir velinin bilmesi gereken tüm bilgileri, sadece birkaç tık uzakta tuttuğu için çok popülerleşmiş bir uygulama. Bu uygulama sayesinde öğrencinin alacağı tüm belgeleri, sınav programları ve haftalık ders programlarını, veli toplantısı bilgilerini ve daha birçok bilgiyi kolaylıkla alabiliyorsunuz. E-Okul’a girişin nasıl yapıldığını, ne tür kolaylıkları sağladığını ve yapılabilecek tüm işlemleri haberin devamında bulabilirsiniz.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne Nasıl Giriş Yapabilirim?

Okula giden çocukları ile ilgili hem en güncel bilgileri alabildiği, hem de geçmiş yıllardaki tüm verileri görüntüleyebildiği E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne giriş, https://e-okul.meb.gov.tr/ adresinden yapılıyor. Site, birçok güvenlik sorusu ve güvenlik resmi ile çalıştığından, girmemesi gereken kişilerin istese de giremeyeceği bir sisteme sahip. Siteye giriş yaptıktan hemen sonra, bir güvenlik resmi ile beraber bir güvenlik kodunu da girmeniz gerekiyor. Bu güvenlik kodu, bazen çok karmaşık olabiliyor, veya görmekte güçlük çeken insanlar için geçmesi zor bir adım haline gelebiliyor. Bu işlemden sonra, karşınıza çıkabilecek başka doğrulama işlemleri ile karşılaşıp bunları da geçmiş olmanız gerekiyor. Bütün bu işlemlerin ardından,  T.C. Kimlik Numarası, eğer öğrencinizin T.C. kimlik numarası yoksa e-okula giriş için verilen geçici bir numara ile birlikte, Veli uyruğu ve veli T.C. kimlik numarası gibi alanları da doldurduktan sonra E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne giriş yapabiliyorsunuz.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, Öğrenci, Veli ve Öğretmenlere Ne Gibi Kolaylıklar Sağlıyor?

E-Okul uygulaması, Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından 2007 yılında başlatılmıştı. Hizmete başladığı ilk zamanlarda bazı eksikleri ve eleştirileri olsa da, 2007 yılından önceki döneme göre idari işlerde ve öğretmen veli ilişkilerinde yeni bir çağ başlattı e-okul uygulamaları. E-okul uygulamaları sayesinde, veli ve öğretmen arasındaki kopuk ilişki daha sağlam bir hale getirilmiş ve öğrencinin, eğitim öğretim hayatındaki kontrolü artırılmıştır. Devamsızlık bilgilerinin bile an be an güncellendiği sistem, hem veliye hem de öğrenciye, takibi daha kolay bir eğitim öğretim hayatı hazırlamıştır.

E-okul sistemi, tüm devlet ve özel okullarda, anaokullarında, ortaöğretim kurumlarında, özel eğitim kurumlarında kullanılan bir sistemdir. Öğrenciye ve veliye eğitim öğretim süreçlerini daha yakından takip edebilme imkanı tanıyan e-okul veli bilgilendirme sisteminde, okulların idari yönetimleri, öğrencilerin başarı grafiklerini, davranışlarını sistem üzerinden kolayca takip edebilirken, öğrenciler okuldaki başarı durumunu ve sınav notlarını rahatça öğrenebilir.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden, yılsonu başarı notu, şube başarı ortalaması, nakil işlemleri, ders programları, sınav tarihleri, devamsızlık ve not bilgileri, takdir teşekkür hesaplaması gibi eğitim öğretim hayatında takip edilmesi gereken her bilgiyi içerir. Bütün bunların yanında, E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile TEOG DYP-B gibi yapılan ortak sınavlar ile ilgili sınav giriş yeri ve sınav sonucu gibi bilgileri de edinebilirsiniz.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’nde, Takdir ve Teşekkür Hesabı Nasıl Yapılıyor?

E Okul veli bilgilendirme giriş ve şifre işlemleri sorgula

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’nde, okullarda karnelerin verileceği tarihten yaklaşık bir veya iki hafta önce, sistem takdir ve teşekkür hesaplama yapılan linkleri aktif hale getiriyor. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ni okullarda karneler dağıtılmadan bir veya iki hafta önce, bazı aralıklarla ziyaret ederseniz, sistemde takdir ve teşekkür hesaplamasının aktive edildiğini görebilir, böylece sistem üzerinden takdir ve teşekkür belgesi alıp alamayacağınızı görebilirsiniz.

MEB MOBİL BİLGİ SERVİSİ ÜYELİĞİ NASIL YAPILIR?

MEB Mobil Bilgi Servisinden yararlanmak isteyen kullanıcıların cep telefonlarından eğitim bilgilerini almak istediği öğrencinin T.C. kimlik numarasını yazarak 8383'e göndermesi gerekmektedir. sonrasında T.C. kimlik numarasını yazdığının öğrencinin bilgileri SMS olarak cep telefonunuza gelmeye başlayacaktır.
Bu sayfada uyruğu T.C. olan öğrenciler için yeni kayıt yapabilirsiniz.
T.C Kimlik No: Bu alana öğrenciye ait TC Kimlik numarasını girdikten sonra kırmızı ok ile gösterilen butona tıkladığınızda öğrenciye ait adı, soyadı, baba adı, doğum yeri ve doğum tarihi bilgileri İçişleri Bakanlığından otomatik olarak gelecektir. Kişinin TC kimlik numarası yazılıp ilgili butona basıldığında sistem tarafından yaş kontrolü yapıldıktan sonra öğrencinin bilgileri öğrenci işlemleri modülünde bulunan Nüfus Cüzdanı Bilgileri (IOGO2003), Babanın Nüfus Cüzdanı Bilgileri (IOGO2005), Annenin Nüfus Cüzdanı Bilgileri (IOGO2006), Kardeşinin Bilgileri (IOGO2007) ekranlarına gelecektir.
Sınıfı/Şubesi: Öğrenciyi kaydedeceğiniz sınıf ve şube bilgisini gireceğiniz alandır.
Yabancı Dil: Öğrenciye ait yabancı dil bilgisi gireceğiniz alandır.
Okul Numarası: Öğrencinin okul numarasını gireceğiniz alandır.
Veli Bilgileri altında bulunan alanlar;
Veli Uyruğu: Öğrenci velisinin uyruğunu seçebileceğiniz alandır.
Veli Kimlik No: Eğer öğrenci velisi yabancı uyruklu ise veli kimlik no alanı doldurulmayacaktır, sistem bu kişi için otomatik olarak kimlik numarası üretecektir. Eğer T.C uyruklu ise bu alana veliye ait TC Kimlik numarasını girmeniz gerekmektedir.
Baba Bilgileri altında bulunan alanlar;
Baba Uyruğu: Öğrencinin babasının uyruğunu seçebileceğiniz alandır.
Baba Kimlik No: Eğer öğrencinin babası yabancı uyruklu ise baba kimlik no alanı doldurulmayacaktır, sistem bu kişi için otomatik olarak kimlik numarası üretecektir. Eğer T.C uyruklu ise bu alana babaya ait TC Kimlik numarasını girmeniz gerekmektedir.

Anne Bilgileri altında bulunan alanlar;

Anne Uyruğu: Öğrencinin annesinin uyruğunu seçebileceğiniz alandır.
Anne Kimlik No: Eğer öğrencinin annesi yabancı uyruklu ise anne kimlik no alanı doldurulmayacaktır sistem bu kişi için otomatik olarak kimlik numarası üretecektir. Eğer T.C uyruklu ise bu alana anneye ait TC Kimlik numarasını girmeniz gerekmektedir.
Öğrenci Ders ve Sınıf Bilgileri altında bulunan alanlar;
Sınıfı/Şubesi: Öğrenciyi kaydedeceğiniz sınıf ve şube bilgisini gireceğiniz alandır.
Yabancı Dil: Öğrenciye ait yabancı dil bilgisi gireceğiniz alandır.
Okul Numarası: Öğrenciye verilecek okul numarasını gireceğiniz alandır.
E okul veli bilgilendirme sistemi giriş ve şifre işlemleri hakkındaki açıklamaları haberimizden görebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geliştirilen e okul sistemi üzerinden öğrenciler sınav sonuçlarını, devamsızlıklarını ve sözlü notlarını anında görebiliyor. Sınav döneminde en çok kullanılan e okul veli bilgilendirme sayfasına giriş yapmak ve şifre işlemleri hakkındaki bilgileri görmek için yazımızın devamına bakabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...