Tgrt Haber
11 Kasım 2021 13:59

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine giriş nasıl yapılır? MEB VBS giriş ekranı devamsızlık ve not görüntüleme...

"E-Okul Bilgilendirme Sistemi'ne giriş" veliler ve öğrenciler tarafından sorgulanmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanıma açılan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden ara tatil öncesi sınav notlarına, devamsızlığına bakmak isteyenler "E-okul'dan nasıl not görüntülenir ve devamsızlık sorgulanır?" sorularının cevaplarını aramaya devam ediyor. Detaylar haberimizde!

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine giriş nasıl yapılır? MEB VBS giriş ekranı devamsızlık ve not görüntüleme...
e okul,VBS,öğrenci,öğretmen,veli bilgilendirme sistemi,sınav sonucu,devamsızlık,e okul giriş

E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi, bir diğer adıyla VBS öğrenciler ve veliler tarafından son dönemde sık sık kullanılmaya başladı. Ebeveynler, çocuklarının eğitimine dair detaylarını öğrenebilecekleri online platformdan, öğrencilerin not bilgilerini ve devamsızlıklarını sorgularken; pandemi nedeniyle yüz yüze eğitime uzun bir ara veren öğrencilerin okula dönüşünün ardından verilen ilk ara tatilin tadını çıkarıyor. Peki, E-Okul'a giriş nasıl yapılır, e-Okul'da hangi bilgiler yer alır? Haberimizde...

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ'NDE (VBS) DEVAMSIZLIK VE SINAV NOTU 

E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi; öğretmenler, öğrenciler ve veliler tarafından kullanılan bir platformdur. MEB tarafından kurulan sistemde öğrencinin:

  • Devamsızlık bilgileri
  • Haftalık ders programları
  • Sınav tarihleri
  • Okuduğu kitaplar
  • Diploma puanı
  • Sınav sonuçları (notları) görüntülenebilir.

 

  • E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine giriş nasıl yapılır? MEB VBS giriş ekranı devamsızlık ve not görüntüleme...

E-OKULA GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E-okul Veli Bilgilendirme sistemine giriş yapmak isteyenler öncelikle, öğrencinin TC kimlik numarasını ve öğrenci numarasını hazırlamalıdır.

Girişin ilk adımını tamamladıktan sonra, öğrencinin kimlik bilgileri veya eğitim bilgileri istenmektedir. Nüfusa kayıtlı olduğu il, okuduğu sınıf, seri numarası gibi bilgileri girdikten sonra öğrencinin fotoğrafına tıklayarak giriş yapabilirsiniz.

E-Okul VBS’ye giriş yapmak için buraya tıklayabilirsiniz.

E-OKUL GİRİŞİNDE ŞİFRENİZİ UNUTTUYSANIZ...

e-Okul'a ilk kez girmek isteyenler okul yönetiminde şifre alabilir. E-okul giriş şifresini unutanlar, buraya tıklayarak yeni şifre alabilirler.

İLK ARA TATİL NE ZAMAN BAŞLADI?

Yüz yüze eğitim 6 Eylül'de başlamış; milyonlarca öğretmen ve öğrenci okula dönüş yapmıştı ve ilk ara tatil başladı. 5 Kasım 2021 Pazartesi başlayan ve 19 Kasım 2021 Cuma sona erecek tatilde, öğretmenler gelişim eğitimlerini ise çevrim içi ortamda alıyor.

E-OKUL KAPANACAK MI?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, kesintisiz hizmet vermektedir. Dönem sonlarında yaşanan yoğunluk nedeniyle girişte yaşanan aksaklıklar, bakım ve onarım çalışmalarında ise, E-Okul VBS'nin kapatıldığı söylenir fakat bu durum, sadece süreçle ilgili bir erişim sorunudur.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...