Tgrt Haber
18 Mart 2022 07:30 - Güncelleme : 18 Mart 2022 08:19

Eğitime kar engeli: Çok sayıda ilde okullar tatil

Olumsuz hava koşulları ve kar yağışının etkili olması nedeniyle 18 Mart Cuma günü (Bugün) birçok ilde ve bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi.

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından valilikler okulların tatil edildiğini duyurdu.
Meteoroloji'nin uyarılarının ardından valilikler okulların tatil edildiğini duyurdu.

Olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildi.

İSTANBUL

Kar, İstanbul’u terk etmiyor. Yine soğuk ve kar yağışlı günler geri döndü. Hem valilik, hem de büyükşehir belediyesi, bir kez daha teyakkuza geçti. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yoğun kar alarmına karşı alınan yeni tedbirleri açıkladı. Belediye başkanı İmamoğlu ise İstanbulluları AKOM'dan uyardı.

İstanbul'da beklenen kar yağışı nedeniyle eğitime 21 Mart'a kadar ara verildi. Alınan karar göre, İstanbul’da ana sınıfları ve Kur’an kursları dâhil, bütün eğitim kurumlarında eğitime 1 gün ara verildi.

Valilik, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan, engelli, gazi ve hamile personelin de idari izinli sayılacaklarını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, trafikte yaşanabilecek sıkıntılara karşı, İstanbulluların evlerinde kalmalarını istedi.

KOCAELİ

Kocaeli'de olumsuz hava şartları nedeniyle bazı ilçelerde taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Valilik, Başiskele, Gölcük, Karamürsel ve Kartepe ilçelerinin özellikle yüksek kesimlerinde yerel olarak kar yağışının etkili olacağını bildirdi. Valilik, bu ilçelerde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için yarın eğitime ara verildiğini duyurdu.

GİRESUN

Giresun'da kar yağışı sebebiyle tüm okullarda eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Giresun genelindeki tüm kademelerde; resmi ve özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, özel öğretim kurslarında ve özel rehabilitasyon merkezlerinde eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmesi kararı alındığı kaydedildi.

Açıklamada, il genelinde engelli ve hamile personellerin de bugün idari izinli sayılacakları ifade edildi.

MUŞ

Muş'ta yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kentte olumsuz hava koşullarının etkili olduğu belirtilerek vatandaşlar sis, çığ ve dona karşı uyarıldı. İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince 18 Mart cuma günü il genelinde eğitime ara verildiği bildirildi. Açıklamada, kamu kurumlarındaki engelli ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

NEVŞEHİR

Nevşehir'de kar yağışı sebebiyle eğitime bir gün ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildiği belirtilerek "İlimizde etkili olan kar yağışının oluşturacağı olumsuz koşullar ve buzlanma tehlikesi nedeniyle il genelinde eğitim öğretime 18 Mart Cuma günü bir gün süreyle ara verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Eğitime kar engeli: Çok sayıda ilde okullar tatil

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

RİZE

Rize'de etkisini sürdüren kar yağışı sebebiyle eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında 18 Mart Cuma günü eğitim öğretime ara verildiği belirtildi. Açıklamada, engelli ve hamile kamu görevlilerinin idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Kentte kar yağışı nedeniyle 14 Mart Pazartesi gününden bu yana eğitim yapılamamıştı.

SAMSUN

Samsun'da kar yağışı ve buzlanma sebebiyle il genelinde bugün eğitime ara verildi.

Olumsuz hava koşullarının etkili olduğu ifade edilen Valilik açıklamasında 18 Mart Cuma günü tüm okullarda eğitim öğretime ara verildiği, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, hamile ve malul gazi personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

SİNOP

Sinop’ta kar yağışı ve buzlanma sebebiyle dört ilçede taşımalı eğitime bugün ara verildi.

Ayancık, Türkeli, Erfelek ve Dikmen kaymakamlıklarından yapılan açıklamalarda, bölgede olumsuz hava şartlarının etkili olduğu belirtilerek kar ve buzlanma nedeniyle bu ilçelerde taşımalı eğitim yapan okulların 18 Mart Cuma günü tatil edildiği duyuruldu.

TRABZON

Trabzon'da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime bugün ara verildi.

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Olumsuz hava şartları nedeniyle 18 Mart 2022 Cuma günü ilimiz genelinde resmi ve özel tüm okullarda, halk eğitim merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları, resmi ve özel okulların destekleme, yetiştirme ve takviye kursları ile motorlu taşıt kurslarında eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verilmesine, engelli ve hamile olan kamu görevlilerinin idari izinli sayılmasına karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

ORDU

Ordu’da kar yağışı sebebiyle il genelinde eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının il genelinde devam edeceği, hava sıcaklığının sıfırın altına düşeceği, buna bağlı olarak don ve buzlanma olabileceğinin beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, "Beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle tüm il genelinde 18 Mart cuma günü bir gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Engeli olan ve hamile kamu görevlilerimiz de aynı gün idari izinli sayılacaktır." ifadesi kullanıldı.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane’de yoğun kar yağışı sebebiyle il genelinde taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentte yoğun kar yağışı, kuvvetli buzlanma ve don olayının sağlık ve ulaşım gibi olumsuz etkilerinin olabileceği bildirildi.

Açıklamada, il ve tüm ilçe merkezlerinde eğitim ve öğretime devam edileceği, taşımalı eğitim alan öğrencilerin eğitimine ise 18 Mart Cuma günü bir gün süreyle ara verileceği kaydedildi.

Eğitime kar engeli: Çok sayıda ilde okullar tatil

SAKARYA

Sakarya’da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, meteorolojiden alınan son verilere göre, kar yağışının il genelinde etkili olmasının beklendiğini, olumsuz hava koşullarının oluşabileceğini belirtti.

Kaldırım, açıklamasında, "Eğitim-öğretime 18 Mart tarihinde bir gün ara verilmesine, engelli ve hamile kamu çalışanlarının idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir" dedi.

DÜZCE

Düzce’de olumsuz hava şartları ve kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildi.

Düzce Valisi Cevdet Atay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, meteorolojik verilere göre bölgede beklenen yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları sebebiyle kent genelinde eğitim-öğretime bugün ara verildiğini duyurdu.

Atay, ayrıca engelli ile hamile kamu çalışanlarının idari izinli sayılmalarına karar verildiğini kaydetti.

BİNGÖL

Bingöl'de kar yağışı sebebiyle eğitime bugün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kent genelinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının beklendiği belirtildi. Bu kapsamda tedbiren merkez ve tüm ilçelerdeki eğitim ve öğretime bugün ara verildiği bildirildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

KASTAMONU

Kastamonu'nun 4 ilçesinde yoğun kar yağışı sebebiyle eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, etkili olması beklenen kar ve buzlanma nedeniyle Çatalzeytin ve Bozkurt ilçelerindeki tüm okullarda bugün eğitim öğretime ara verildi. Cide ve Küre ilçelerinde ise taşımalı eğitime ara verildiği açıklandı.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin de bir gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

ERZİNCAN

Erzincan'da il genelindeki kar yağışı nedeniyle resmi ve özel tüm okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Vali Mehmet Makas, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kentte olumsuz hava koşullarının etkili olduğunu bildirdi. Bu kapsamda kentteki üniversite dahil tüm okullar, rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslardaki eğitim faaliyetlerine bir gün ara verildi.

Açıklamada, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de bir gün idari izinli olacağı kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...