Tgrt Haber
19 Aralık 2021 23:14 - Güncelleme : 12 Mart 2022 16:25

Birçok ilde eğitime kar engeli: İşte okulların tatil edildiği şehirler

Meteoroloji'nin günlerdir uyarısını yaptığı kar yağışı yurdun birçok bölgesini etkisi altına kaldı. Kar yağışı nedeniyle pek çok il beyaza bürünürken, tatil haberleri de peş peşe gelmeye başladı. Şu ana kadar 12 ilde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi. İşte 20 Aralık Pazartesi günü okulların tatil edildiği şehirler...

Birçok ilde eğitime kar engeli: İşte okulların tatil edildiği şehirler
kar,okul,tatil

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurt genelinde hava sıcaklığının düşeceğini ve kar yağışının etkili olacağı konusunda uyarıda bulunmuştu. 19 Aralık Pazar günü beklenen kar yağışı yurt genelinde etkili olmaya başladı. 

Kar yağışı nedeniyle çok sayıda yol ulaşıma kapanırken, öğrenciler de tatil beklentisine girdi. Akşam saatlerinde valilik ve kaymakamlıklardan tatil duyuruları yapıldı.

TÜRKİYE BEYAZ ÖRTÜYE BÜRÜNDÜ

Marmara'nın güneyinin yükseklerinde, Ege'nin iç bölgelerinde, Akdeniz'in batısının yüksekleri, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Konya'nın güney ve batısında kuvvetli kar yağışı görülüyor. Balıkesir'in kuzey ve doğu ilçeleri, Bursa'nın güney kesimleri ile Çanakkale'nin Yenice, Çan, Biga ilçelerinin 400-500 metre üzeri yüksek kesimlerinde de yer yer kuvvetli kar yağışı var.

Beklenen kar yağışları pazar günü etkili olmaya başladı. Kütahya ve Eskişehir çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Afyonkarahisar ve Denizli'nin 700-800 metre üzeri yüksek kesimleri, Çorum, Karaman ve Muğla'nın 900 metre üzeri yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli kar yağışı görülüyor.

Ayrıca Isparta, Antalya'nın 1100-1200 metre üzeri yüksek kesimleri ile Konya'nın güney ve batısında da kuvvetli kar yağışı etkili oluyor.

HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL? (20 ARALIK PAZARTESİ)

Kar yağışı sonrası yurdun bazı bölgelerinden kar yağışı haberleri gelmeye başladı. İşte kar nedeniyle okulların tatil edildiği şehirler;

KONYA

Karaman’ın Başyayla ve Sarıveliler ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullara yarın için 1 gün ara verildi.

TUNCELİ

Tunceli'nin Pülümür, Nazimiye ve Ovacık ilçelerindeki tüm okullar, bir gün süreyle tatil ilan edildi. 

AKSARAY

Aksaray'ın Ortaköy ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın olmak üzere 1 gün ara verildi.

KONYA

Konya'da etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime 20 Aralık Pazartesi günü itibarıyla ara verilen ilçe sayısı 24'e yükseldi. merkez Selçuklu, Karatay, Meram ilçeleri ile Akşehir, Altınekin, Ahırlı, Akören, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Hadim, Hüyük, Kadınhanı, Ilgın, Taşkent, Sarayönü, Seydişehir, Yalıhüyük ve Yunak ilçelerinde eğitime 20 Aralık Pazartesi günü 1 gün süreyle ara verildi. Ayrıca engelli veya hamile kamu çalışanlarının da 1 gün idari izinli sayılacağı öğrenildi.

Birçok ilde eğitime kar engeli: İşte okulların tatil edildiği şehirler

BİNGÖL

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

KAHRAMANMARAŞ

Dulkadiroğlu ve Çağlayancerit ilçelerindeki bazı okullarda ise eğitime ara verildi.

ADANA

Adana`nın Tufanbeyli ilçesinde etkili kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

DENİZLİ

Denizli`nin Babadağ ilçesinde, kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Açıklamada, engelli ve hamile kamu çalışanlarının da yarın izinli sayılacağı ifade edildi.

KARS

Kars`ta yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde tüm okullarda eğitime yarın 1 gün ara verildi. Kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personelin de izinli sayılacağı ifade edildi.

MUĞLA

Muğla`nın Kavaklıdere ilçesinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle taşımalı eğitim yapılan bazı okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

ESKİŞEHİR

Eskişehir’in Seyitgazi, Mihalıççık ve Han ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de 1 gün süre ile idari izinli olacak.

Birçok ilde eğitime kar engeli: İşte okulların tatil edildiği şehirler
Kar yağışı nedeniyle birçok ilde okullar tatil edildi

SİVAS'TA EĞİTİME KAR ENGELİ

Sivas'ın İmranlı ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
Valilikten yapılan açıklamada, "İmranlı ilçemizde 20.12.2021 tarihinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime 1 günlük ara verme kararı alınmıştır." denildi.
Öte yandan kent merkezinde ve ilçelerde kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...