Tgrt Haber
14 Kasım 2021 11:19

Ehliyet sınavlarında yeni dönem başlıyor! Artık animasyonlu sorular olacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitimde dijitalleşme çalışmaları kapsamında, elektrik ortamda düzenlenen ehliyet sınavlarında bu yıl ilk kez animasyonlu soruların yer alacağını duyurdu. Bakan Özer, uygulamanın soruları daha anlaşılır kılacağını belirterek “Ölçülmek istenen davranışların net bir şekilde ortaya konulmasına katkıda bulunacak” dedi.

Ehliyet sınavlarında yeni dönem başlıyor! Artık animasyonlu sorular olacak
ehliyet,ehliyet sınavı,sürücü kursu,animasyon

Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitimde dijitalleşme hedefleri doğrultusunda yürüttüğü çalışmalar devam ederken e-Sınav formatında yapılan ehliyet sınavlarında da bu kapsamda yeni bir döneme giriliyor. Sınavlarda ilk kez animasyonlu soruların yer alacağını belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Uygulama, soruların daha anlaşılabilir olmasını sağladığı gibi ölçülmek istenen davranışların da net bir şekilde ortaya konulmasına katkıda bulunacak” dedi.

"ADAYLAR GERÇEĞE UYGUN DURUMLARLA KARŞILAŞACAK"

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan sınav uygulamalarında sürekli yenilikler yapılarak sınav geçerliği ve güvenilirliğine katkı sağlanıyor. Bakanlık, ehliyet sınavlarında yer alan soruları görsel açıdan zenginleştirmek, soruların içeriğini ve sağlayacağı yararı geliştirmek için animasyonlu sorular kullanma kararı aldı. Hazırlanacak animasyonlu sorularda adaylar gerçek yaşama uygun durumlarla karşılaşacak.

Ehliyet sınavlarında yeni dönem başlıyor! Artık animasyonlu sorular olacak
Animasyonlu sorular, adayların gerçek hayatta karşılaşabileceği durumlarla desteklenecek.

SORU ÖRNEKLERİ ERİŞİME AÇILDI

Adayların sınav öncesinde soru çeşidini tanıması için animasyonlu soruların da yer aldığı deneme sınavları hazırlanarak Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün http://odsgm.meb.gov.tr ve http://esinavdeneme.meb.gov.tr/ uzantılı internet adresinde erişime açıldı.

SORU ÖRNEKLERİ İÇİN TIKLAYIN

SORU ÖRNEKLERİ İÇİN TIKLAYIN

Ehliyet sınavlarında yeni dönem başlıyor! Artık animasyonlu sorular olacak
Ehliyet sınavlarında yer alacak animasyon sorularının örnekleri internet sitesinde yayımlandı.

İŞİTME ENGELLİ ÖĞRENCİLER İÇİN İŞARET DİLİ SEÇENEĞİ

Bu yeniliklerle birlikte ayrıca işitme engelli adaylara sınav desteği için de çalışmalar yapılıyor. İşitme engelli adaylar için işaret dilinde sürücü eğitim setleri ve buna yönelik animasyonlu soruların hazırlığı devam ediyor.

Ehliyet sınavlarında ilk defa animasyonlu soruların yer alacağını duyuran Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Uygulama, soruların daha anlaşılabilir olmasını sağladığı gibi ölçülmesi istenen davranışların da net bir şekilde ortaya konulmasına katkıda bulunacak” ifadelerini kullandı.

Yeni uygulamanın sınavın geçerliliğine ve güvenirliğine katkı sağlarken Bakanlıkça gerçekleştirilen diğer sınavlara da yeni bir bakış açısı getireceğini belirten Özer şunları söyledi:

“İşitme engelli adaylarımız için de işaret dilinde sürücü eğitim setleri ve animasyonlu soruların hazırlanmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Tüm çalışmalarımız büyük bir özveriyle yürütülüyor. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...