Tgrt Haber
06 Ağustos 2021 17:30

MEB ek atama 2021: Ek atama olacak mı? Yeni Bakan açıklama yaptı mı?

Cumhurbaşkanlığı atama kararıyla Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yerine Mahmut Özer’in gelmesiyle ek atama bekleyen öğretmen adayları, “Ek atama gelecek mi, MEB ek atama yapacak mı?” gibi soruların cevabını arıyor.

MEB ek atama 2021: Ek atama olacak mı? Yeni Bakan açıklama yaptı mı?
meb ek atama 2021,,meb ek atama olacak mı,,ek atama 2021,,ek atama olacak mı,

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yerine Mahmut Özer’in atanması öğretmen adaylarını umutlandırdı. Ek atama bekleyen öğretmen adayları, sosyal medyayı sallamaya devam ederken, Bakanlık koltuğunda yapılan değişiklik öğretmen adaylarının umutlarını arttırdı. Sözleşmeli 20 bin öğretmen atamasını yeterli bulmayan adaylar, ek atama yapılmasını talep ediyor. Ziya Selçuk döneminde ek atama gelmemesiyle öğretmen adayları, yeni Bakan Mahmut Özer’den konuyla ilgili açıklama bekliyor.

MEB EK ATAMA NE ZAMAN OLACAK 2021?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yerine Mahmut Özer’in atanmasıyla ek atamalarla ilgili yeni bir açıklama bekleniyor. Ek atamalarla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in ek atamalarla ilgili nasıl bir karar vereceği ilerleyen günlerde belli olacak.

ZİYA SELÇUK NE DEMİŞTİ?

Ek atamalarla ilgili Ziya Selçuk en son yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı olarak daha çok öğretmen atama konusunda girişim, çaba ve taleplerinin olduğunu belirtmişti. Bütçe imkanları çerçevesinde bu sene 20 bin atamayla ilgili ilanda bulunduklarını söyleyen Selçuk, Geçen ve ondan önceki sene ise bu rakamın 40 bin olduğunu ifade etmişti. Bunlara ek olarak Selçuk, “Daha fazla olması noktasında elbette beklentiler var. Hepimiz bu konuları konuşuyoruz. Gittiğim illerde temsilcilerle sohbet ediyoruz. Öğretmen atama sayımızın yükselmesi konusunda her zaman doğal talebimiz var.” ifadelerini kullandı.

MEB ek atama 2021: Ek atama olacak mı? Yeni Bakan açıklama yaptı mı?

Ek atama ilanı bekleyen adaylar, geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu konuda talepte bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise cevabında "İhtiyacımız kadar öğretmen atamasını yapıyoruz. Ataması gerektiği kadar öğretmen atıyoruz. En çok öğretmen ataması bizim hükümetimiz zamanında oldu. En son 20 bin öğretmen ataması yaptık. Ek atama planlamamızda yok" ifadelerini kullanmıştı.

MEB ek atama 2021: Ek atama olacak mı? Yeni Bakan açıklama yaptı mı?

Bu konuyla ilgili olarak Ziya Selçuk açıklamasında, “Sayın Cumhurbaşkanının açıklaması kalabalık içerisinde ayak üstü bir konuşmaydı. Öğretmen ihtiyacı yok demedi. Salgın dönemiyle ilgili bir ifadeydi. Yoksa bizim öğretmen ihtiyacımız var. Emekli öğretmenlerimizden kaynaklı bir ihtiyaç var, ücretli öğretmenlerle ilgili bir ihtiyaç var. Ancak bütçe kısıtları nedeniyle daha az kadro var. AK Parti tarihinde olağanüstü bir öğretmen alımı oldu. Üçte ikisi bu dönemde alındı. Bazen bütçe kısıtları nedeniyle böyle oldu ama bu öğretmen ihtiyacı yok anlamına gelmiyor.” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...