Tgrt Haber
14 Temmuz 2021 16:15

EKPSS ne zaman yapılacak? 2022 EKPSS başvuru kılavuzu

Engelli memur adayları, ÖSYM’nin düzenlediği Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2022 EKPSS) tarihini merak ediyor. Peki, EKPSS başvuru tarihi ne zaman? Başvuru kılavuzu ne zaman yayımlanacak?

EKPSS ne zaman yapılacak? 2022 EKPSS başvuru kılavuzu
ekpss ne zaman 2022,ekpss 2022,ÖSYM

Kamu kurumlarında çalışmak isteyen engelli vatandaşlar, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na hazırlanıyor. Sınava girecek adaylar, EKPSS 2022 için sınav tarihlerini araştırıyor. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engelli adayların memur olmak amacıyla girdiği EKPSS sınavının detayları merak ediliyor.

EKPSS sınavı sonucuyla engelli adaylara devlet bünyesinde çalışma imkanı sağlanıyor. İki yılda bir gerçekleştirilen EKPSS sınavı bu yıl yapılmadı. Dolayısıyla 2022 yılında yapılması beklenen EKPSS sınavı için ÖSYM’nin yapacağı açıklamalar yakından takip ediliyor.

2022 EKPSS NE ZAMAN YAPILACAK?

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS), 2021 yılında düzenlenmeyecek. Dolayısıyla iki yılda bir düzenlenen EKPSS sınavı 2022 yılının eylül ayında yapılması bekleniyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2022 sınav takvimine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı.

EKPSS PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ?

EKPSS sonuçları sınavın yapıldığı tarihten itibaren dört yıl geçerli sayılır. Ancak bu süre içinde yeni bir sınavın yapılamaması halinde sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam edecektir.

EKPSS’DE KAÇ SORU VAR?

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı, Genel Yetenek Testi ve Genel Kültür Testi olmak üzere iki testten oluşur. Bu testlerdeki soru dağılımı şu şekilde;

Genel Yetenek Testi

1) Türkçe: 15 soru
2) Matematik: 15 soru

Genel Kültür Testi

1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi: 10 soru
2) Temel Yurttaşlık Bilgisi: 6 soru
3) Türk Kültür ve Medeniyetleri: 3 soru
4) Türkiye Coğrafyası: 5 soru
5) Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel, Kültürel ve Güncel Sosyoekonomik Konular: 6 soru

EKPSS ne zaman yapılacak? 2022 EKPSS başvuru kılavuzu

EKPSS PUAN HESAPLAMA

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) sınavında, ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanır. Hesaplanan standart puanlar Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacak şekilde ağırlıklı olur. Böylece adayların ağırlıklı puanları tespit edilir.

Ağırlıklı puanların en küçüğü 40, en büyüğü 100 olacak şekilde puanlara dönüştürülür. Adayların ortaöğretim düzeyi için EKPSSP1, ön lisans düzeyi için EKPSSP2, lisans düzeyi için EKPSSP3 puanları elde edilir.

Sınavdan sonra ÖSYM başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılır. Geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle tekrar puanlama yapılır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...