Tgrt Haber
03 Şubat 2022 11:28 - Güncelleme : 08 Şubat 2022 11:09

2022 EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı? EKPSS nedir?

"Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) tercih sonuçları açıklandı mı?" sorusu gündemde yerini aldı. Bugün açıklanacak EKPSS tercih dönemi 14 Ocak'ta sona erdikten sonra heyecanlı bekleyiş başlamıştı. İlköğretim, ortaokul ve ilkokul olmak üzere üç kategoriye başvuran adaylar arasından kura çekimi ile yerleştirme yapılacağı netleşti. Peki, 2022 EKPSS tercih sonuçları bugün ne zaman açıklanacak, yerleştirme sonuçları ne zaman belli olacak? Binlerce adayın merakla beklediği EKPSS sonuçları için gözler ÖSYM'de! Detaylar, haberimizde...

2022 EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı? EKPSS nedir?
ekpss,engelli memur alımı,ösym,tercih

EKPSS, engelli bireylerin mezuniyet durumuna göre farklı düzeylerde yapılan ve sınavdan aldıkları puana göre devlet memuru olarak kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmalarını sağlayan merkezi sınav sistemi olarak bilinmektedir. Sınav sonucuna göre tercih yapan binlerce adayın gündeminde olan "EKPSS tercih sonuçları belli oldu mu, açıklandı mı? Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı tercihlerinin tamamlanmasının ardından yerleştirme sonuçları bugün ne zaman belli olacak" sorularının cevabı araştırılmaya devam ederken; ÖSYM EKPSS yerleştirme sonucu sorgulama ekranı ve tercih sonuçlarına dair son gelişmeler...

EKPSS TERCİH (YERLEŞTİRME) BUGÜN AÇIKLANACAK! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımın ardından, EKPSS yerleştirme sonuçlarının bugün belli olacağı kesinleşti. Açıklamada, "8 Şubat 2022'de yapılması planlanan engelli vatandaşlarımızın kamu kurumlarına atama töreni, 17 Şubat 2022 tarihine ertelenmiştir. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur" sözlerine yer verilirken, sonucunu merak eden adaylar için geri sayım başladı. 

2022 EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı? EKPSS nedir?

EKPSS TERCİH SONUCUNUZU SORGULAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYABİLİRSİNİZ.

EKPSS SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

EKPSS yerleştirme sonuçlarını merak eden adaylar, sorgulamak için ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden T.C. Kimlik numarasını ve aday şifresini kullanarak sonucunu görüntüleyebilecek. Yaptığı tercih neticesinde bir kadroya yerleşen adaylar, atanmak üzere doğrudan yerleştirildiği kuruma başvurarak, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini, yerleştirildiği kurumdan birebir öğrenebilecektir. 

2022 EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı? EKPSS nedir?

EKPSS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NEYE GÖRE YAPILIYOR?

  • EKPSS tercihlerinde yerleştirme yapılırken sınava giren adayın öğrenim düzeyi, cinsiyeti, mezun olduğu alan/dal/bölüm/program ile kadrolar için aranan nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilir ve bu bilgilerde herhangi bir tutarsızlık saptanırsa, adayın tercihleri iptal edilir. 
  • Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engelli adayların memur kadrolarına yerleşmek için girdiği EKPSS neticesinde alınan puanlar, adayların yaptığı tercih sonuçlarında etkili olur. Yerleştirmelerde geçerliliği devam eden birden fazla EKPSS puanı bulunan aday ise en üst eğitim düzeyinden almış olduğu en yüksek EKPSS puanı ile değerlendirilir.
  • Adaylar, alım yapılan kadrolara EKPSS puanı esas alınarak, yaptıkları tercihler doğrultusunda yerleştirilir. İlan edilen kadrolar arasından aynı kadroyu tercih eden adayların puanının eşit olması halinde, diploma tarihi itibarı ile önce mezun olan adaya, eğer mezuniyet dönemi de aynı ise yaşı büyük olan adaya öncelik tanınır.
  • EKPSS yerleştirme adımlarında, adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılarak kadrolara yerleştirilir. Kendisinden daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu döngüde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı aday yerleşiyorsa, bu aday herhangi bir kadroya yerleşemediğinden, tercih sonucu yerleşemedi olarak açıklanacaktır. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...