Tgrt Haber
02 Haziran 2021 21:05

İçişleri Bakanlığı, LGS tedbirlerini açıkladı

İçişleri Bakanlığı, 6 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan Liselere Giriş Sınavı'ndaki (LGS) tedbirlere ilişkin 81 ilin valiliğine genelge yolladı.

İçişleri Bakanlığı, LGS tedbirlerini açıkladı
lgs,tedbir,genelge,içişleri bakanlığı,sınav

Hafta sonu on binlerce öğrenci Liselere Giriş Sınavı'nda ter dökecek. Tam kısıtlamanın uygulanacağı 6 Haziran Pazar gününe denk gelen sınav, 09.30-12.50 saatleri arasında 2 oturum halinde yapılacak.

Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınavı (LGS) öncesi salgınla mücadele tedbirleri ve güvenlik önlemleri açısından en uygun şartlarda gerçekleştirilmesi ve herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi için birtakım tedbirler alındı.

Alınan tedbirler şöyle;

ÖĞRENCİLER VE YAKINLARI KISITLAMADAN MUAF OLACAK

Sınava girecek öğrencilerin acil iş ve işlemlerini halledebilmesi için nüfus müdürlükleri 5 Haziran 2021 Cumartesi günü 10.00-16.00 saatleri arasında; 6 Haziran 2021 Pazar günü ise 07.00-10.00 saatleri arasında açık olacak.

Sınava girecek öğrencilerin yakınları ve refakatçilerinin yanı sıra, sınavda görev alacak personellerin sınav yerlerine ulaşımında herhangi bir aksama yaşanmaması için şehir içi toplu taşıma sefer sayılarının artırılması dahil her türlü tedbir belediyeler tarafından alınacak.

Tam gün sokağa çıkma kısıtlamasının geçerli olduğu 6 Haziran 2021 Pazar günü; sınava girecek öğrencilerin yanında bulunacak refakatçi ya da yakınları, 07.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.

KIRTASİYELER AÇIK OLACAK

6 Haziran 2021 Pazar günü kırtasiyeler 07.00-15.00 saatleri arasında açık olabilecek. Kırtasiyelerde çalışanlar belirlenen zaman diliminde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf sayılacak.

Valiler ve kaymakamlarca; sınavın sessiz ve huzurlu bir ortamda geçmesi için gerekli tüm tedbirler milli eğitim müdürlükleri, kolluk kuvvetleri, yerel yönetimler ve ilgili diğer kurum/kuruluşlarla birlikte alınacak. Kolluk birimlerince sınavın yapılacağı okul çevrelerinde devriye faaliyetleri yoğunlaştırılarak sınava girecek öğrencilerin dikkatlerini dağıtmasına neden olabilecek gereksiz korna çalınması ve gürültüye neden olacak diğer faaliyetlerde bulunulması önlenecek. Sınav süresi boyunca gürültü yapılmaması konusunda kamuoyu farkındalığını artıracak çalışmalara ağırlık verilecek.

Vali ve kaymakamlarca yukarıda belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 nci ve 72 nci maddeleri uyarınca İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararları ivedilikle alınacak. Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek ve mağduriyete neden olunmayacak ve alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...