Tgrt Haber
04 Ağustos 2021 16:03

İl dışı atama sonuçları 2021 ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesine bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin il dışı atama başvuruları sona erdi. Atamasını bekleyen öğretmenler, “Öğretmen il dışı tayin sonuçları 2021, İl dışı atama sonuçları saat kaçta açıklanacak, İl dışı atama sonuçları açıklandı mı? gibi soruların cevaplarını arıyor.

İl dışı atama sonuçları 2021 ne zaman açıklanacak?
il dışı atama sonuçları 2021,,il dışı atama sonuçları meb,,il dışı atama sonuçları saat kaçta açıklanacak,

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan öğretmenler, bulunduğu ilden başka bir ile atanmak için başvurularını tamamladı. İl dışı atama başvuruları, 30 Temmuz – 3 Ağustos tarihleri arasında sona erdi. Başvuruların sona ermesiyle gözler, il dışı atama sonuçlarına çevrildi.

İl dışı atama başvuruları, normal şartlarda 2 Ağustos'ta tamamlanacaktı. Ancak başvuru işlemleri için 1 gün daha süre verilerek 3 Ağustos'a uzatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı 3 Ağustos'ta yayınladığı açıklamada, takvimde değişikliğe gidildiğini ve Bakanlığın resmi eğitim kurumlarında görev yapan kadrolu öğretmenlerin, 2021 Yılı İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu kapsamındaki başvuruları saat 20:00'ye kadar uzatıldığı bildirildi.

İL DIŞI ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı, il dışı atama başvuru sonuçları için 4 Ağustos tarihini gösterdi. Öğretmen il dışı atama sonuçlarına MEBBİS ekranından ulaşılabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinden yapılacak "İller arası yer değiştirme tayin sonuçları açıklandı" duyurusuyla atama tayinleri yayımlanacak.

İl dışı atama sonuçları sorgulama ekranı için tıklayın.

İL DIŞI ATAMALAR NASIL YAPILIYOR?

Öğretmen il dışı atama işlemleri, öğretmenlerin tercih ettiği eğitim kurumlarındaki normal kadro açığı dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre gerçekleştirilecek. Hizmet puanının eşitliği durumunda sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik tanınacak. Eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belli olacak.

İl dışı atama kılavuzu için tıklayın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...