Tgrt Haber
01 Eylül 2021 05:58

İlk ders zili bugün çalıyor: 10 maddede yüz yüze eğitim nasıl olacak?

Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin 3 günlük yüz yüze uyum eğitimleri bugün başlayacak. Diğer tüm sınıf seviyelerinde 6 Eylül’de haftada 5 gün yüz yüze yürütülecek. Yüz yüze eğitim Covid-19 tedbirleri altında yapılacak

İlk ders zili bugün çalıyor: 10 maddede yüz yüze eğitim nasıl olacak?
yüz yüze eğitim,MEB,okul

Millî Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı tüm kademe ve tüm sınıf seviyelerinde, 6 Eylül Pazartesi günü Covid-19 tedbirleri alınarak haftada 5 gün yüz yüze eğitim ile başlatılacak. Yüz yüze eğitimler, tıpkı Covid-19 salgını öncesinde olduğu gibi ders saatleri azaltılmadan ve mevcut öğretim programlarının bütünü dikkate alınarak gerçekleştirilecek. Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri ise bugünden itibaren 3 gün boyunca uyum eğitimine katılacak.

İŞTE 10 MADDEDE YÜZ YÜZE EĞİTİMİN DETAYLARI:

1- Yüz yüze eğitim ne zaman başlatılacak? Tam zamanlı mı olacak?

1-3 Eylül’de okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için okullarda uyum haftası düzenlenecek. Tüm kademeler için okul başlama tarihi 6 Eylül. Haftada 5 gün ve tam zamanlı olarak olacak. Eğitim, ders saatleri azaltılmadan ve mevcut öğretim programlarının bütünü dikkate alınarak gerçekleştirilecek. Ders süreleri, 40 dakikayı aşmayacak şekilde planlanacak..

2- Okullarda Covid-19 salgınına karşı hangi tedbirler alınacak?

Yüz yüze eğitim başladığında okullarda alınacak Covid-19 tedbirleri özetle şöyle olacak: Öğretmenler, eğitim personeli, kantin çalışanları ve öğrenci servisi personeli ile öğrenciler ile aynı ev içerisinde yaşayanların tam doz aşılarının tamamlanmış olması önerilecek. Öğretmen ve okul çalışanlarının aşı olmamaları durumunda haftada 2 kez PCR testi ile taranmaları istenecek.

3- Öğretmenlerin yanı sıra öğrenci ve velilerin aşı durumları ve PCR sonuçları takip edilecek mi?

Sadece öğretmenler değil servis şoförlerinden, servislerde görevli yardımcı personel, okullardaki idari personel, kantin ve yemekhane çalışanlarına kadar eğitim-öğretim ortamına dâhil olan tüm eğitim çalışanları aşı olacaklar. Ancak aşı olmayan öğretmen ve okul çalışanlarının haftada 2 defa PCR testi yaptırma zorunluluğu bulunuyor. Velilerin PCR test sonuçları da kontrol edilmeyecek. Zorunlu PCR testleri, devlet hastanelerinde ücretsiz yapılacak.

4- Okullarda maske kullanımında ve sınıfların havalandırılmasında nelere dikkat edilecek?

Okullarda tüm öğrenciler ve öğretmenler okula maske ile gelecek derslerde maske kullanılacak. Sınıfların en az 10 dakika havalandırılması yapılacak.

5- Sosyal mesafenin sağlanmasında ve okulların temizliğinde kriterler neler olacak?

Okul bahçesinde ve çevresinde öğrencilerin, öğretmenlerin, diğer çalışanların kalabalık gruplar oluşturması önlenecek. Sosyal mesafeye dikkat edilecek, teneffüs saatleri farklı zamanlarda düzenlenecek.

6- Okulun başlangıcında velilere olası hastalık durumunda bilgi paylaşabilmeleri için Bilgilendirme Formu verilecek. Bu bilgi formu bir taahhütname midir?

Bilgilendirme Formunda bir taahhüt bulunmuyor. Bu belge, velilerin okullar tarafından Covid-19 süreçleri ile ilgili bilgilendirildiklerine dair bir metin.

7- Mazereti olan öğrencilere hangi imkânlar sağlanacak?

Mazereti dolayısıyla yüz yüze eğitime katılamayan öğrenciler için TRT EBA ve EBA platformu aracılığıyla eğitime devam edilecek.

8- Veli ve ziyaretçilerin okula giriş çıkışlarında hangi tedbirler alınacak?

Veli ve ziyaretçilerin mümkün olduğu kadar okul bahçesi de dâhil olmak üzere okul içerisine girişlerine izin verilmeyecek.

9- Okulların açılmasıyla birlikte kantinler, yemekhaneler ve pansiyonlar da açılacak mı?

Yemekhaneler ve pansiyonlar da açılacak. Pansiyonlu okullar için 5 bin 872 yeni aşçı ve yardımcı destek personeli ihdas edildi.

10- Birinci dönem ve ara tatillerle ilgili takvim belli mi?

MEB’in bu yılın temmuz ayında açıkladığı takvime göre, birinci dönem 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayıp 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek. Birinci dönem ara tatili, 15 Kasım 2021 Pazartesi başlayacak ve 19 Kasım 2021 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanacak. İkinci dönem, 7 Şubat 2022 Pazartesi başlayacak ve 17 Haziran 2022 Cuma sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 11 Nisan 2022 Pazar günü başlayıp 15 Nisan 2022 Cuma günü sona erecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...