Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Şubat 2014 10:43

İsrail'den Mescid-i Aksa'ya girişe sınırlama

İsrail ordusu, bugün cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya girmek isteyen erkeklere yaş sınırlaması getireceğini duyurdu.

İsrail'den Mescid-i Aksa'ya girişe sınırlama
İsrail'den Mescid-i Aksa'ya girişe sınırlama, mescid'i aksa'ya sınırlama, israil'den sınırlama,

İsrail ordusu, bugün cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya girmek isteyen erkeklere yaş sınırlaması getireceğini duyurdu. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, "Kudüs'e, sadece giriş belgesi olan kadınların ve yine giriş belgesi olan 50 yaşın üstündeki erkeklerin girişine izin verilecektir. Bu nedenle Kudüs'e giriş noktalarında şiddetli sınırlama uygulanacaktır" ifadesi kullanıldı. İsrail polis sözcüsü Luba Simari de yaptığı yazılı açıklamada, polisin bugün, Mescid-i Aksa'ya namaz kılmak amacıyla girmek isteyen 50 yaşın altındaki erkeklere sınırlama getireceği, kadınlara ise herhangi bir sınırlama getirmeyeceği kaydedildi.
İsrail yönetimi, genelde gerginlik durumları dışında İsrail içindeki Filistinliler ve doğu Kudüs'te yaşayanlara herhangi bir yaş sınırı getirmeden Mescid-i Aksa'da namaz kılmalarına izin veriyor. Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilere ise genelde 40 yaşın üstünde olanların Mescid-i Aksa'da namaz kılmak için girişlerine izin verilirken, Gazzelilere uzun yıllardan beri izin verilmiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...