Tgrt Haber
23 Ocak 2022 23:32

İstanbul'da üniversitelere kar tatili: Eğitim ve sınavlara 2 gün ara verildi

Son dakika haberi: İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kar yağışı nedeniyle İstanbul'daki üniversitelerde eğitime 2 gün ara verildiğini duyurdu.

İstanbul'da üniversitelere kar tatili: Eğitim ve sınavlara 2 gün ara verildi
istanbul,kar,tatil,üniversite

İstanbul kara gömüldü, hayat adeta felç oldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli vatandaşlara 2 gün idari izin verilmişti.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yapılan değerlendirmeler sonucu üniversitelerle ilgili alınan kararı da açıkladı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Vali Yerlikaya, "Sevgili üniversite öğrencilerimiz, şehrimizdeki yoğun kar yağışı nedeniyle üniversite rektörlerimiz ile yaptığımız görüşmeler sonrası, İstanbul’daki üniversitelerimizde eğitime ve sınavlara 2 gün süreyle ara verilmiştir" ifadelerini kullandı.

HAMİLE VE ENGELLİLERE 2 GÜN İDARİ İZİN

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, birkaç saat önce yaptığı açıklamada ise kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli vatandaşlara idari izin verildiğini duyurmuştu. Vali Yerlikaya, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararınca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malûl ve engelliler ile hamile olanların 25-26 Ocak tarihlerinde idari izinli sayılacağını açıklamıştı.

MOTOSİKLET, SCOOTER VE MOTOKURYELERE YASAK

İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı sonrası yollar karla kaplanırken, buzlanmaya karşı da ekipler yoğun mesai harcıyor. Pek çok yerde kazalar meydana gelirken, İstanbul Valiliği ikinci bir duyuruya kadar kentte elektrikli scooter, motosiklet ve motokuryelere yasak getirildiğini açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...