Tgrt Haber
01 Temmuz 2022 15:23 - Güncelleme : 01 Temmuz 2022 15:30

JGK 912 subay ve astsubay alımı yapacak! Jandarma subay astsubay başvuruları ne zaman ve nasıl yapılır, şartları nelerdir?

JGK 912 subay ve astsubay alımı yapacak! Jandarma Genel Komutanlığı subay ve astsubay alımı yapacağını duyurmasının ardından "Jandarma subay astsubay başvuruları ne zaman ve nasıl yapılır, şartları nelerdir?" soruları gündeme geldi. İşte detaylar…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
JGK 912 subay ve astsubay alımı yapacak! Jandarma subay astsubay başvuruları ne zaman ve nasıl yapılır, şartları nelerdir?
jandarma,subay,astsubay

Subay ve astsubay olmak isteyen kişiler için sevindiren haber JGK’dan geldi. Jandarma Genel Komutanlığı subay ve astsubay alımı yapacağını duyurdu. Yapılan duyuruya göre askeri okullara912 Askeri öğrenci kapsamında subay ve astsubay alımı yapılacak. Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde subay ve astsubay olmak isteyen kişiler "Jandarma subay astsubay başvuruları ne zaman ve nasıl yapılır, şartları nelerdir?" sorularının cevaplarını arıyor. İşte askeri öğrenci alımının detayları…

JANDARMA ALIMLARI BAŞLADI MI, BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) astsubay ve subay alımı yapacağını Resmi Gazete'de ilan etti.

JGK başvuru şartları ve süreç hakkında tüm merak edilenleri açıkladı. Yapılan açıklamada "Jandarma Genel Komutanlığı Muvazzaf Astsubay İhtiyacını Karşılamak üzere Astsubay Meslek Yüksekokulu (JAMYO) 712 Erkek Öğrenci, Jandarma Genel Komutanlığı Muvazzaf Astsubay İhtiyacını Karşılamak üzere Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesine 200 Erkek Öğrenci"  temini yapılacağı belirtildi.

JGK 912 subay ve astsubay alımı yapacak! Jandarma subay astsubay başvuruları ne zaman ve nasıl yapılır, şartları nelerdir?

Jandarma Genel Komutanlığının muvazzaf subay ihtiyacının karşılanması amacıyla Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesine 200 erkek öğrenci, muvazzaf astsubay ihtiyacını karşılamak amacıyla da Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokuluna 712 erkek öğrenci alınacak.

Jandarma Subay ve Astsubay alımı başvuruları1 Temmuz 2022 ile 24 Temmuz 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, başvurular 1 Temmuz başlayıp, 24 Temmuz günü saat 23.59'da sona erecek.

JANDARMA SUBAY ASTSUBAY BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar başvurularını "https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris" adresi üzerinden yapabilecek.

Adaylar başvurularını sadece https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi (PTS) üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla gerçekleştirebilecek.

İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacak.

JANDARMA SUBAY ASTSUBAY BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

SUBAY VE ASTSUBAY ALIMI ŞARTLARI NELER?

  • Türkiye Cumhuriye vatandaşı olmak
  • 2022 Ocak ayı itibariyle 21 yaşını bitirmemiş olmak
  • Güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almak
  • Evli, çocuklu olmamak yada bir kadınla nikahsız yaşamamak
  • Silahlı görev yapma ve silah kullanmasına izin vermeyecek hukuki bir engeli bulunmamak
  • Sağlık şartlarını sağlıyor olmak
  • Suç hükümlülüğü olmamak
  • Terör örgütü üyeliği olmamak
  • Alkol ve uyuşturucu tarzı maddelerden dolayı tedavi görmemiş olmak
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...