Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Şubat 2014 10:54

Kadınlar turist için İngilizce öğreniyor

Bursa'da Misi köyünün kadınları tarafından yürütülen "Yüzde 100 Misi Projesi'' kapsamında, turist geleceğini düşünerek İngilizce kursuna gidiyor.

Kadınlar turist için İngilizce öğreniyor
Kadınlar turist için İngilizce öğreniyor, Nilüfer Misi Köyü Kadınları, köylü kadınlara ingilizce kursu,

Nilüfer Misi Köyü Kadınları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Nagihan Dülger, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneği 2010 yılında muhtarın desteğiyle kurduklarını, geçen 4 yıllık süreçte kadınların kendilerini geliştirmeleri için bir dizi çalışma yürüttüklerini söyledi. Dülger, bu çerçevede Misi'nin turizm anlamında gelişmesi için hazırladıkları "Yüzde 100 Misi Projesi"nin Kültür ve Turizm Bakanlığı, Anadolu Efes ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle ve Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı'nın "Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu"ndan destek almaya hak kazandığını bildirdi.
Proje kapsamında Misi köyündeki kadınlara eğitim, rehberlik ve iletişim konularında eğitimler verildiğini anlatan Dülger, "Dernek üyemiz 45 bayan var. Onlar yabancı turistlere daha iyi hitap edebilmek için İngilizce öğrenmek istediler. Biz de Halk Eğitim Merkezine başvurduk, İngilizce kursu için hoca istedik. Onlar da kabul ettiler" dedi. İngilizce kursuna geçen yaz başladıklarını ve katılımcı kadınların birinci turu başarıyla bitirdiğini ifade eden Dülger, "Şimdi ikinci kura başladı. Şu anda devam ediyor. 20 arkadaşım gidiyor İngilizce kursuna. Akşamları oluyor. Zor oluyor ama fedakarlık gerektiriyor" diye konuştu. "Gelecek turizmde" diyen Dülger, köylü kadınların kursta öğrendikleri İngilizce'yi geliştirmek için zaman zaman aralarında pratik yaptığını sözlerine ekledi.
Sözlerine, "My name is Ziynet Akka" diyerek İngilizce başlayan kursiyer Ziynet Akka ise Misi'ye son zamanlarda yabancı turistlerin gelmeye başladığını belirterek, gelen turistlerle daha iyi diyalog kurabilmek için kursu büyük bir ilgiyle takip ettiklerini kaydetti. Misi'de bir işletme açmayı düşündüğünü dile getiren Zerrin Kiraz da tüm derslere eksiksiz katıldığını ifade etti.
Misi'nin çok güzel bir köy olduğunu dile getiren Kiraz, "Turistik bir işletme açmayı planlıyorum. O nedenle İngilizce öğrenmem gerektiğini düşünerek bu kursa katılıyorum. Dersler çok iyi gidiyor. Ders dışında da arkadaşlarımızla pratik yapıp öğrendiklerimizi geliştirmeye çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...