Tgrt Haber
11 Temmuz 2021 12:19

Kaymakamlık sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Kaymakamlık mülakat soruları, kaymakamlık mülakat süreci

Kaymakamlık sınavının 10 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşmesinin ardından ‘’Kaymakamlık sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Kaymakamlık sınavı sonuçları açıklandı mı? Kaymakamlık mülakat süreci nasıl olur? Kaymakamlık mülakat soruları neler?’’ soruları gündeme gelmeye başladı.

Kaymakamlık sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Kaymakamlık mülakat soruları, kaymakamlık mülakat süreci
kaymakamlık,,kaymakamlık sınav sonuçları,,kaymakamlık sınacı,,kaymakamlık mülakat,,mülakat,,kaymakamlık mülakat soruları

Kaymakam olmak için kaymakamlık sınavına giren adayların heyecanlı bekleyişi başladı. Kaymakamlık sınav sonucu ne zaman açıklanacak diye bekleyen adaylar sonuçların açıklanmasının ardından kaymakamlık mülakat sürecine girecek. İşte kaymakamlık sınav sonucu ve kaymakamlık mülakat soruları ve süreci ile ilgili bilmeniz gereken her şey.

KAYMAKAMLIK SINAVI NEDİR?

Üniversitelerin, Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinde okuyan veya bu okullara denkliği YÖK tarafından kabul edilen yurt dışındaki en az dört yıl süreli fakültelerden mezun olan adaylar kaymakamlık sınavına girebilir. Kaymakamlık sınavı için sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş (35) yaşını doldurmamış  olmak gerekir. Kaymakamlık sınavı için KPSS şartı aranmaz.

KAYMAKAMLIK SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kaymakamlık sınavı için 10 Temmuz gününde ter döken adayların gözü ‘’Kaymakamlık sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?’’ sorusunun cevabında. Sınava giren binlerce adayın heyecanlı bekleyişi ÖSYM sınav takviminde belirtildiğine göre kaymakamlık sınav sonuçları 12 Ağustos günü açıklanacak. Kaymakamlık sınavı sonuçları açıklandığında testlerden 100 puan üzerinden 70 alabilen adaylardan en yüksek puanı olan adaydan başlayarak puan sıralaması yapılacak. 70 ve daha üzeri alan adayların arasından ilan edilen kadroların 4 katı aday mülakata girmeye hak kazanacak. Kaymakamlık sınav sonuçları ÖSYM resmi internet sitesinden açıklanacak. 12 Ağustos günü açıklanmasının ardından adaylar TC kimlik numaralarını ve şifreleri girerek kaymakamlık sınav sonuçları ekranını görebilecekler. 

KAYMAKAMLIK SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN!

KAYMAKAMLIK MÜLAKAT SÜRECİ

Kaymakamlık sınavı ikinci aşaması Kaymakamlık Mülakat sürecidir. Kaymakamlık sınav sonuçları açıklanmasının arından adaylar kaymakamlık mülakat süreci içine girer. Kaymakamlık mülakat sürecinde adaylar çeşitli kategorilerde değerlendirmelere tabii tutulur. Kaymakamlık mülakat soruları;

  • Yazılı sınav,
  • Bilgilerin ölçülmesi,
  • Genel kültür,
  • Muhakeme,
  • Kavrayış,
  • İfade yetenekleri,
  • Genel davranış
  • Tepkilerinin mesleğe uygunluğu
  • Fiziki durumun tespiti.

Üç kişilik komisyon üyeleri; Mahalli İdareler Genel Müdürü, İçişleri Bakanlığı Personel Daire Başkanı, Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı beş kategori biçiminde belirlenmiş yetenek, beceri ve kişilik özelliklerini 20’şer puan üzerinden değerlendirir.

  • Kaymakam Adaylığı sınavının nihai başarı listesi, yazılı sınav puanı ile mülakat puanının aritmetik ortalaması hesaplanarak en yüksek puana sahip olan adaydan başlayarak hazırlanır.
  • Bu sıralama yapılırken eşit puanlar ortaya çıkarsa öncelikle yazılı puana, onun da eşit olması durumunda lisans diploması not ortalaması yüksek olana öncelik verilir.
  • Ancak başarılı sayılmak için, komisyon başkan ve üyelerinin yüz tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az yetmiş olması gerekir.
  • Süreci başarıyla tamamlayan adaylar başarı listesine göre ilan edilen kadro sayısı ve yeri doğrultusunda atanır.

Kaymakamlık sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Kaymakamlık mülakat süreci nasıl ilerler? Kaymakamlık mülakat soruları neler? Sorularının cevaplarını derledik. Siz de kaymakamlık sınav sonucu, kaymakamlık mülakat soruları hakkında sorularınızı bize yazabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...