Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Eylül 2021 07:05

Kiradaki fahiş fiyata karşı sadece kiralık olacak evler üretilecek

Büyükşehirlerde artan fiyatlara çözüm için “sadece kiralama amacıyla” konut üretilecek. Konut yapımında ise faaliyet gösterecek inşaat şirketlerine destek ve vergi indirimi gündemde.

Kiradaki fahiş fiyata karşı sadece kiralık olacak evler üretilecek
Kira,Vergi,ev

Yüz yüze eğitimin başlaması ve üniversitelerin açılmasıyla birlikte özellikle büyükşehirlerde artan kira fiyatları cep yakıyor. Öğrenciler kalacak sıkıntısının zirve yapması ile birlikte kapanan özel yurtlar ve kısıtlı devlet yurt kapasitesi sebebiyle alternatif çözümler aranıyor. Hem yüksek kira bedelleri hem kiralık konut bulma sıkıntısı AK Parti’nin de gündemine geldi.

VATANDAŞLARDAN ŞİKAYET VAR

AK Parti milletvekillerine, seçim bölgelerinde en fazla vatandaşlardan kira artışları ile ilgili şikayetler gelmeye başladı. Şikayetler sonrası milletvekilleri ilgili bakanlıklarla kira artışlarına çözüm bulunması konusunda görüşmeler yaptı. İnşaat şirketlerinin kiralama amacıyla yapacakları konut ve işyerlerine yönelik bazı desteklerin verilmesi ve kira gelirlerinden alınan vergilerde indirime gidilmesi gibi formüller tartışılıyor. AK Parti kurmayları, destek ve vergi indirimlerinin gündeme gelmesi durumunda; kiralama amaçlı üretilecek konut sayısının artacağını, bu durumun kira artışlarını da önleyeceğini dile getiriyor.

DESTEK VE VERGİ İNDİRİMİ GÜNDEMDE

Maliye Bakanlığı’nın da milletvekillerinin önerileri doğrultusunda vergi indirimi, kira amaçlı konut ve işyeri üretilmesine destek verilmesi gibi konularda bir çalışma başlattı. AK Parti yönetimi, bir süredir çalışmaları devam eden ve herhangi bir olağanüstü durum nedeniyle faaliyetlerine ara verilen iş yerlerinin kiradan muaf olmalarını düzenleyen taslağı da yeni dönemde Meclis gündemine getirecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...