Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 May 2022 10:18 - Güncelleme : 24 May 2022 10:42

Son dakika! KPSS Lisans başvuruları başladı

Son dakika haberi: KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT başvuruları başladı. Başvurular, 6 Haziran'a kadar yapılabilecek.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! KPSS Lisans başvuruları başladı
KPSS,ÖSYM,Sınav

Milyonlarca kişinin beklediği KPSS başvuruları bu sabah (24 Mayıs) itibariyle başladı. Adaylar, KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT sınavlarına başvurular 6 Haziran’a kadar yapabilecek.

KPSS lisans başvuruları ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya aday işlemleri sitesinden (https://ais.osym.gov.tr) yapılabilir.

ÖSYM Başkanı konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Değerli KPSS adaylarımız, 2022-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT başvurularını 24 Mayıs–6 Haziran tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan yapabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/halis_aygun/status/1528994149038317568

KPSS SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?

Başvuruları 6 Haziran’da bitecek olan KPSS sınavının oturumları genel yetenek-genel kültür testi ile başlayacak ve 31 Temmuz'da düzenlenecek. Alan bilgisi sınavı ise 6 Ağustos ve 7 Ağustos'ta yapılacak. ÖABT ise 14 Ağustos tarihinde düzenlenirken; DHBT ise 27 Kasım tarihinde düzenlenecek.

SINAVLARIN ÜCRETİ NE KADAR?

  • KPSS 2022 başvuru ücreti ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuz ile netlik kazandı. 2022 KPSS lisans ücretleri şöyle:
  • KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu/Eğitim Bilimleri Oturumu (Her Bir Oturum İçin) : 115,00 TL
  • KPSS Alan Bilgisi Sınavları (Her Bir Oturum İçin) : 80,00 TL
  • ÖABT (Her Bir ÖABT Alanı İçin) : 115,00 TL
Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...