Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Kasım 2022 08:06 - Güncelleme : 25 Kasım 2022 09:57

KPSS önlisans polislik puanı 2022! KPSS önlisans polis alımı kaç kişi?

KPSS önlisans sınav sonuçlarının bugün açıklanmasının ardından adaylar polislik taban puanlarını araştırmaya başladı. Polis olmak isteyen adaylar KPSS önlisans taban puanlarını araştırmaya başladı. 29. dönem POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezleri) öğrenci alımları ilanını yayımladı. Polislik akademisine katılmak isteyen adaylar istenen KPSS taban puanlarına sahip olması gerekir. İşte 2022 polislik KPSS önlisans taban puanları! KPSS önlisans polis alımı 2022!

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
KPSS önlisans polislik puanı 2022! KPSS önlisans polis alımı kaç kişi?
kpss,ösym,polis

Adayların istediği bölümlere girmesi için başvuru şartlarını sağlaması gerekir. Belirlenen puan türlerini alan öğrenciler diğer başvuru şartlarını sağladığı taksirde başvuru işlemini gerçekleştirebilir. Adaylar Polislik KPSS önlisans puan türlerini araştırmaya başladı. 

KPSS PUAN TÜRLERİ

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) önlisans sonuçları açıklandı. Adaylar belirlenen puanlar sonrası P1, P2, P3 puan türüne göre tercih yapacak. KPSS P1 sınav türünde genel yetenek türü dikkate alınır. KPSS P2, puan türünde ise yüzde 60 Genel Yetenek, yüzde 40 Genel Kültür testi etkili olmaktadır. KPSS P3 puan türünde ise Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin eşit oranda ağırlığa sahiptir.  

POLİS OLMAM İÇİN KAÇ PUAN GEREKİR?

3 Kasım 2022 KPSS önlisans puan türünün açıklanması sonrası adaylar polislik için istenen puan türünü araştırmaya başladı. KPSS önlisans polislik puan türü için P3'e bakılması gerekir. KPSS P3 puan türünde genel yetenek için yüzde 50, genel kültür için de yüzde 50 oranında puan hesaplaması yapılır. 

POLİSLİK KPSS ÖNLİSANS PUANI KAÇ?

KPSS önlisans sınavı sonucu polislik KPSS önlisans taban puanları araştırılıyor. Polislik KPSS önlisans taban puanı en az 65 puan almaları gerekiyor.

4 YILLIK POLİS AKADEMİSİNE NASIL GİRİLİR?

4 yıllık polis akademisi için adaylar TYT puan türüne sahip olması gerekir. Daha sonra ön sağlık ve sözlü sınav türünden başarılı olmaları gerekir. Spor mülakatına da giren adaylar başarılı oldukları takdirde polislik akademisine girmeye hak kazanırlar. 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...