Tgrt Haber
10 Haziran 2021 13:55

KPSS son başvuru tarihi | KPSS başvuru ücreti ne kadar?

Memur olma hayali kuran vatandaşlar, KPSS sınavı ile ilgili detayları merak ediyor. KPSS sınavına hazırlanan adaylar, “KPSS son başvuru tarihi, KPSS başvuru ücreti ne kadar, KPSS sınav ücretleri nereye yatırılacak, KPSS sınavı ne zaman?” gibi soruların cevaplarını arıyor. KPSS başvurularına ilişkin detayları derledik.

KPSS son başvuru tarihi | KPSS başvuru ücreti ne kadar?
kpss sınavı,kpss başvuru ücreti,kpss başvuru tarihi,ÖSYM’,KPSS lisans sınavı

KPSS lisans başvuruları 28 Mayıs’ta alınmaya başladı. Başvuru süreci devam ederken sınava girecek adaylar, sürece ilişkin detayları merak ediyor. Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin internet sitesinden yapacak.

Aynı zamanda ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından da başvurularını yapabilen adaylar, başvuru ücretlerini araştırıyor.

KPSS lisans başvuruları 28 Mayıs 2021 saat 12.00’dan itibaren alınmaya başladı. Söz konusu başvuru alımları 14 Haziran 2021 saat 23.59’da sona erecek. Başvuruların bitimine sayılı günler kala sınava girecek adaylar detayları merak ediyor.

KPSS’ye başvurmak için BURAYA tıklayın.

KPSS 2021 BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

KPSS sınavına başvuru yapmak için her bir oturumuna farklı ücret ödenir.

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu/Eğitim Bilimleri Oturumu (Her Bir Oturum İçin): 90,00 TL

KPSS Alan Bilgisi Sınavları (Her Bir Oturum İçin): 65,00 TL

ÖABT (Her Bir ÖABT Alanı İçin): 90,00 TL ödemesi bulunuyor.

KPSS BAŞVURU ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?

Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirir.

Şubelerden sınav ücretini yatıracak adaylar, salgın nedeniyle şubelerin açık olma durumlarına bakmaları gerekir.

KPSS BAŞVURU ÜCRETİ HANGİ BANKALARA YATIRILIR?

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

İNTERNET ÜZERİNEN KPSS BAŞVURU ÜCRET ÖDEMESİ

Adaylar, isterlerse banka şubelerine gitmeden internet üzerinden bankaya ücret ödemesi yapabilir. KPSS sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilir.

Adayların sınav ücretini yatırırken banka görevlisine; T.C. Kimlik Numarası, adı ve soyadı ile birlikte oturum sayısına bağlı olarak ne kadar ücret yatıracağını söylemeleri gerekir.

Sınav ücretini yatıran adayların banka şubesinden ayrılmadan önce, kendilerine verilen banka dekontunu dikkatle incelemeleri, bilgilerinde yanlışlık yoksa bankadan ayrılmaları, yanlışlık varsa mutlaka düzelttirerek bankadan ayrılmaları gerekir.

KPSS SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?

Genel Yetenek-Genel Kültür sınavı, 1 Ağustos 2021 tarihinde saat 10.15’te başlayacak. söz konusu sınav için adaylara 130 dakika süre tanınacak.

Eğitim Bilimleri sınavı 1 Ağustos 2021 tarihi saat 14.45’te başlayacak.. Sınav süresi 100 dakika olacak.

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 1. Oturumu (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) 7 Ağustos 2021 tarihi saat 10.15’te başlayacak.

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 2. Oturumu (Hukuk, İktisat, Maliye) 7 Ağustos 2021 tarihi saat 14.45’te olacak.

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 3. Oturumu ise (İşletme, Muhasebe, İstatistik) 8 Ağustos 2021 tarihi saat 10.15’te başlayacak.

ÖABT sınavı ise 15 Ağustos 2021 tarihi saat 10.15’te olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...