Tgrt Haber
12 Ağustos 2022 08:41 - Güncelleme : 12 Ağustos 2022 09:24

KPSS soru havuzu tamamen silinecek

KPSS’de yaşanan skandalın ardından soru havuzu müfettişler tarafından incelemeye alındı. Soruları hazırlayanlar da değişecek.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: Türkiye Gazetesi
KPSS soru havuzu tamamen silinecek
kpss

Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) soruların sızdırıldığı iddiaları üzerine devam eden soruşturma sürüyor. Devlet Denetleme Kurulu (DDK) denetçileri günlerdir üzerinde yoğunlaştığı yer, akademisyenler tarafından hazırlanan ve bütün soruların toplandığı soru havuzu idi.

Bu kapsamda yüz binlerce soru detaylı incelendi. Denetçiler ayrıca Faraday kafesiyle kaplı, dış dünyadan tamamen izole edilmiş bir ortamda sınav kitapçıkları hazırlandığı ve paketlendiği matbaada da incelemelerde bulundu.

'HAVUZUN SORULARI DEĞİŞSİN'

6 Ağustos 2022 tarihinde Türkiye Gazetesi'nin manşetinde yer alan ‘Havuzun soruları değişsin’ başlığının ardından bu konuda bir adımın atılacağı öğrenildi.

KPSS soru havuzu tamamen silinecek

Müfettişler tarafından incelenen soru havuzlarındaki soruların tamamının silineceği, soruları hazırlayan uzmanların yerine de yenilerinin görevlendirileceği belirtildi.

KPSS TAKVİMİ HAZIR

ÖSYM, soru sızdırıldığı iddiasıyla iptal edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın yeni takvimini açıkladı. Maraton 18 Eylül'de yeniden başlayacak. Yeni takvime göre, Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları 18 Eylül'de yapılacak. Sınavı iptal edilen adaylardan ilave ücret talep edilmeyecek. Öğretmenlik Alan Bilgisi oturumunun tarihi ise 2 Ekim olarak belirlendi. Önlisans sınavı ise 9 Ekim'de yapılacak.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...