Tgrt Haber
22 Aralık 2021 11:36

KPSS 2021/2 tercih kılavuzu: KPSS tercihi ne zaman, nasıl yapılır? Kimler tercih yapabilir?

KPSS 2021/2 tercih kılavuzu ÖSYM tarafında yayınlandı. Kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonları için terfi yapacak adaylar ''KPSS tercihi nasıl yapılır? KPSS tercihi ne zaman bitiyor? Tercih ücreti ne kadar?'' sorularının cevabını arıyor.

KPSS 2021/2 tercih kılavuzu: KPSS tercihi ne zaman, nasıl yapılır? Kimler tercih yapabilir?
KPSS 2021/2,,KPSS,,tercih,,ösym,

ÖSYM'den KPSS tercih kılavuzu ile adayların yerleştirme heyecanı başladı. Adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS-2021/2) puanına göre bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirilecek. İşte KPSS tercih dönemi hakkında bilmeniz gerekenler. 

KPSS TERCİHİ NE ZAMAN BAŞLIYOR? 

KPSS 2021/2 tercih kılavuzu yayımlandı. ÖSYM tarafından yapılacak yerleştirme için adaylar ''KPSS tercihi ne zaman sona eriyor?'' sorusunun cevabını arıyor. KPSS tercihleri 22 Aralık Çarşamba başlayacak ve 29 Aralık saat 23.59’a kadar devam edecek. 

ÖSYM tarafından yayınlanan duyuruya göre kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri uyarınca yerleştirme işlemi yapılacak.

KİMLER KPSS 2021/2 TERCİHİ YAPACAK? 

KPSS tercih heyecanı başlarken ÖSYM adayların kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 6 Eylül 2020, 25 Ekim 2020 ve 22 Kasım 2020 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2020-KPSS Lisans, 2020-KPSS Ön Lisans ve 2020-KPSS Ortaöğretim) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerektiğinin altını çizdi. 

KPSS tercihi geçerli olması için adayların tercih listesini ÖSYM’ye internetle gönderdiği gün itibarıyla okuldan veya programdan mezun olması gerekir. Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile KPSS tercihi geçersiz sayılır.

KPSS 2021/2 tercih kılavuzu: KPSS tercihi ne zaman, nasıl yapılır? Kimler tercih yapabilir?

KPSS TERCİHİ NASIL YAPILIR? 

KPSS 2021/2 tercihi yapacak adaylar süreç hakkında araştırma yapıyor. Adayların öncelikle tercih yapmak istediği kadro ve pozisyonları belirleyerek 30’u geçmemek üzere istek sırasına göre listelemesi gerekiyor. Sıralama işlemi yaparken kadro ve pozisyonları istek ve uygunluk göre sıralama son erece önemli. İşte adım adım KPSS 2021/2 tercihi: 

  • KPSS tercihi ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden yapılacak. 
  • ''ADAY İŞLEMLERİ'' alanına erişin,
  •  T.C. Kimlik Numarası ve şifreyi girin,
  • ''Tercih Bildir'' alanına tıklayın,
  • Önceden hazırlamış tercih listesini kadro ve pozisyon kodlarını sırasıyla ekrandaki ilgili alana yazın,
  • Doğruluğundan emin olduğunuz zaman yaptığınız işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırın.  

KPSS 2021/2 tercihi ÖSYM’ye ulaştıktan sonra ''Tercihleriniz ……….. tarihinde ÖSYM’ye bildirilmiştir'' ifadesini çıktıktan sonra sonlanacak. 

KPSS 2021/2 TERCİH ÜCRETİ NE KADAR? 

Tercih dönemi ile ilgili süreç devam ederken adaylar, tercihleri sisteme kaydını yaptıktan sonra kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan ''ÖDEMELER'' alanından kredi kartı /banka kartı ile yerleştirme ücretini yatırması gerekiyor. KPSS 2021/2 tercih ücreti 25 TL olarak belirlendi. Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 30 Aralık 2021 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan ''ÖDEMELER'' alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 30 Aralık 2021 tarihinde saat 23.59’da sona erecek. Ödeme yapmayan adayların KPSS tercihi geçersiz sayılacak. 
ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocukları KPSS 2021/2 tercihi için yerleştirme ücreti ödemeyecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...