Tgrt Haber
14 Temmuz 2021 11:44

KPSS yerleştirme sonuçları 2021: KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Adaylar, "KPSS yerleştirme sonuçları sorgulama, KPSS 2021/1 yerleştirme sonuçları açıklandı mı?” gibi soruların cevaplarını arıyor.

KPSS yerleştirme sonuçları 2021: KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı!
kpss yerleştirme sonuçları 2021,,kpss yerleştirme sonuçları,,ÖSYM,

KPSS 2021/1 tercih işlemleri 01 - 08 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılmıştı. Söz konusu tercihler için adayların 6 Eylül 2020, 25 Ekim 2020 ve 22 Kasım 2020 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2020-KPSS Lisans, 2020-KPSS Ön Lisans ve 2020-KPSS Ortaöğretim) birine girmiş olması gerekiyordu.

KPSS-2021/1 Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri sona erdi. Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanıldı.

KPSS YERLEŞTİRME SONUÇLARI SORGULAMA

ÖSYM, KPSS yerleştirme sonuçlarını 14 Temmuz 2021 tarihinde saat 09.10’dan itibariyle erişime açtı. Adaylar yerleştirme sonuçlarını, ÖSYM’nin internet sitesinden T.C. Kimlik numaraları ve şifre bilgilerini girerek öğrenebilecekler. Ayrıca yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler de ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlandı.

KPSS 2021/1 yerleştirme sonuçları sorgulama ekranı için tıklayın.

KPSS 2021/1 yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler için tıklayın.

KPSS YERLEŞTİRME SONUÇLARI İPTAL EDİLİR Mİ?

Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması gerekir. Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları gerçekleştirilmeyecek.

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadro ve pozisyonlara kamu kurum ve kuruluşlarınca doğrudan atanmış olacaklardır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildikleri kurum veya kuruluşa teslim etmeyen adayların atamaları gerçekleştirilmeyecek.

KPSS yerleştirme sonuçları 2021: KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı!

KPSS'de yüksek puan almak, bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara yerleştirmede tek başına bir hak teşkil etmeyecek. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklar yüzünden yerleştirmesi yapılamayan veya daha alt tercihlerine yerleştirilen adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edememektedir. Bu şekilde kamu kurum ve kuruluşlarının atama için öngördükleri niteliklere sahip olmayan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybeder.

KPSS YERLEŞTİRME SONUCUNA İTİRAZ NASIL EDİLİR 2021?

Yerleştirme sonucunun incelemesini isteyen adaylar, yerleştirme sonuçlarının internet yoluyla açıklanmasından itibaren, en geç 10 gün içinde “Genel Amaçlı Dilekçe” örneğini kullanarak ÖSYM’ye başvuru yapmalıdır. (Yapılacak her türlü itiraz, adayın dava açabilme hakkı için geçerli 10 günlük dava açma süresini durdurmaz.) Süre hesabında ÖSYM Genel Evrak Biriminin adayın dilekçesi üzerine bastığı tarih damgası ve numara esas alınacaktır. Bu dilekçenin işleme konulabilmesi için dilekçeye ÖSYM'nin T.C. Halkbank Ankara Kurumsal Şubesi TR40 0001 2009 4520 0044 0002 07 numaralı hesabına 5,00 TL’nin yatırıldığını gösterir banka dekontunun fotokopisinin eklenmesi gerekir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...