Tgrt Haber
02 Ağustos 2022 20:10 - Güncelleme : 02 Ağustos 2022 23:58

KPSS'de soru skandalı! TGRT Haber gündeme getirdi, Erdoğan'ın talimatıyla DDK devreye girdi

Son dakika haberi: Tgrthaber.com.tr tarafından gündeme getirilen KPSS'deki soru skandalı gündeme bomba gibi düştü. ÖSYM, sınav sorularının bir yayınevinin denemelerindeki sorularla aynı olduğu iddiasını yalanlarken, devreye Cumhurbaşkanı Erdoğan girdi. Erdoğan'ın konunun araştırılması yönündeki talimatı üzerine harekete geçen Devlet Denetleme Kurulu inceleme başlattı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
KPSS'de soru skandalı! TGRT Haber gündeme getirdi, Erdoğan'ın talimatıyla DDK devreye girdi
KPSS,sınav,soru

Geçen hafta sonu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 81 il ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa dahil 104 sınav merkezinde düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonrası 'kopya soru' iddiası gündeme oturdu. KPSS'de adaylara sorulan 20 sorunun birebir aynısının daha önce Yediiklim adlı bir yayınevinin deneme sınavlarında yer aldığına ilişkin görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. 

Tgrthaber.com.tr'nin de üzerine gittiği skandal iddia sonrası sınava giren adaylar, haklarının gasp edildiği gerekçesiyle endişeye kapılıp tepkisini dile getirirken, siyasiler de iddiaların araştırılması çağrısında bulundu.

ÖSYM İDDİALARI YALANLADI

Gündemi sarsan soru skandalı iddialarına ilişkin ilk açıklama ÖSYM'den geldi. Sınavın sorunsuz bir biçimde tamamlandığını belirten ÖSYM, sosyal medyadaki iddiaların asılsız olduğunu bildirip şu açıklamayı yaptı:

"2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir. Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İNCELEME TALİMATI

Ancak ÖSYM'nin açıklamasına rağmen iddiara ilişkin tepkiler dinmedi. Devreye giren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı verdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı vermiştir. İnceleme en kısa sürede neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır" ifadelerine yer verildi.

"GEREKLİ ADIMLAR ATILACAK"

Skandal iddiaya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da açıklama geldi. Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz" dedi.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1554517428968865792

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Halk 6 Ağustos 2022 21:41

Sayın cumhurbaşkanımız güzel yanıt vermiş hiç bir çocuğumuzun mağdur olmasını istemeyiz diyerek. 2016 ya kadar olanlar ne olacak sayın cumhurbaşkanım?

Sonraki Haber Yükleniyor...