Tgrt Haber
07 Eylül 2022 16:12 - Güncelleme : 07 Eylül 2022 17:17

KYK 2. tip yurt fiyatları! KYK 2. tipteki odalar kaç kişilik?

KYK yurt tipleri uygun fiyattan yüksek fiyata doğru çeşitlilik gösterir. KYK tiplerine göre ranza veya baza sayısı ile çalışma masası tuvalet banyo alanı değişim gösterir. Ortak kullanım alanları seçeceğiniz yurt tiplerine göre değişiklik gösterir. Peki, KYK 2. tip yurt özellikleri nelerdir? KYK yurt başvuruları nasıl yapılır?

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT Haber
KYK 2. tip yurt fiyatları!
kykyurt
KYK 2. tip yurt fiyatları!

KYK yurt başvuru sonuçlarının belli olmasıyla beraber, yurt ücretleri ve kayıt süreçleri araştırılmaya başlandı. KYK 2. tip yurt ücreti nedir?  Başvurular içerisinde KYK 1. tip yurt en çok tercih edilen yurtların başında geliyor. Peki GSB KYK 1. tip yurt ücreti 2022 yılında ne kadar oldu? İşte KYK 1.  tip, 2. tip, 3. tip, 4.tip, 5. tip ve 6. tip yurt ücretleri...

KYK 2. TİPTEKİ ODALAR KAÇ KİŞİLİK?

KKY 2. tip yurtlar, en çok tercih edilen yurt tipi arasındadır. Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü, tarafından yapılan yurtların 5 ve 6. tip tarzında olması 2. tip odalara rağbeti de artırıyor. 4 ila 6 kişilik odalar olan bu tip, ortak tuvalet kullanıma sahiptir. 

KYK 2. tip yurt fiyatları! KYK 2. tipteki odalar kaç kişilik?

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

Aylık olarak alınan KYK yurt ücretleir geçtiğimiz yıla oranla bu yıl, 

3. tip KYK yurt ücreti ; 290 TL iken 522,

4. tip KYK yurt ücreti ; 325 TL iken 585 TL,

5. tip KYK yurt ücreti ; 360 TL iken 648 TL,

6. tip KYK yurt ücreti ; 390 TL iken 702 TL olması öngörülüyor. 

KYK YURT KAYITLARI NASIL YAPILIR?

KYK 2. tip yurt fiyatları! KYK 2. tipteki odalar kaç kişilik?

Kayıt ücreti ödendikten sonra e-devlet üzerinden "Yurt Kayıt İşlemleri” bölümğnden onaylanması gereken kısımlar işaretlenmeli. Daha sonra gerekli belgeler yurt müdürüne teslim edilmeli. Belirlenen takvime göre, öğrenciler, yurtlarda kalmaya başlayabilir. Kayıt ücreti yatırmayan öğrencilerin, kazandıkları hak geçersiz sayılacaktır. 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Bir odanın içinde 4,5 kişi nasıl kalsınlar yazık eziyet çekmeye göndermiyoruz biz çocukları,okusunlar diye gönderiyoruz. 9 Eylül 2022 00:16

Kyk yurtlarının bazılarına 2 kişi lik odalar düşüyor.Herkese eşit olsa,neye göre belirleniyor.

Mustafa 8 Eylül 2022 22:13

Kyk bursu erkene alınsa iyi olur çık geç oluyor

Murat 8 Eylül 2022 12:25

Kardeşim çoçuğum bilecikte 3 kişilkti oda boyutuna göre limdi 6 kişiye çıkarıyorlar ufacıcık odada nasıl 6 kişi kalacak madem hiç çıkarmsalardı.

Sonraki Haber Yükleniyor...