Tgrt Haber
13 Temmuz 2022 15:35 - Güncelleme : 13 Temmuz 2022 15:42

KYK kredi borcu faizleri silinecek mi, af mı çıktı? Son dakika: Bakan Kasapoğlu’ndan KYK kredi borcu açıklaması!

KYK kredi borcu geri ödemeleri son dönemde en çok konuşulan konular arasında yerini alırken Bakan Kasapoğlu’ndan son dakika açıklaması geldi. Açıklama sonrasında "KYK kredi borcu faizleri silinecek mi, af mı çıktı?" soruları gündeme geldi. KYK kredi borcuna ilişkin açıklamalarda bulunan Kasapoğlu Kabine Toplantısını işaret etti. İşte KYK kredi borcu faizleri hakkında son dakika gelişmeleri…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
KYK kredi borcu faizleri silinecek mi, af mı çıktı? Son dakika: Bakan Kasapoğlu’ndan KYK kredi borcu açıklaması!
KYK,kredi,borç,faiz

"KYK kredisi faizleri silinecek mi?" sorusu son dönemde sıklıkla gündeme gelirken beklenen açıklama Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan geldi. Canlı yayında açıklamalarda bulunan Kasapoğlu çalışmaların hazır olduğunu belirtti. KYK kredisi faizleriyle ilgili gereken çalışmaların yapıldığını ve açıklamanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleşeceğini duyurdu. İşte Bakan Kasapoğlu’ndan KYK kredi borcu açıklaması!

KYK KREDİ BORCU FAİZLERİ SİLİNECEK Mİ?

KYK kredi borcu faizlerinin katlanarak devasa boyutlara gelmesi üniversiteden mezun olmuş kişileri büyük bir zora soktu. KYK kredi faizlerinin bu denli uçuk bir rakamlara ulaşması geri ödemeleri imkansız hale getirince iş hayatına bile atılamayan gençleri sosyal medyada isyan ettirdi. Üniversiteden mezun olduktan sonra aldıkları KYK kredilerinin faizlerinin düşürülmesini talep eden gençlere beklenen açıklama Bakan Kasapoğlu’ndan geldi. İddialara ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Kasapoğlu, belirlenen ücretin faiz olmadığının altını çizerek ilk kabine toplantısında konunun ele alınacağını ifade etti.

KYK kredi borcu faizleri silinecek mi, af mı çıktı? Son dakika: Bakan Kasapoğlu’ndan KYK kredi borcu açıklaması!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu KYK kredi borçlarına dair yaptığı açıklama ile KYK kredi borcu olanları sevindirdi. Kasapoğlu açıklamasında "İlk kabine sonrası Sayın Cumhurbaşkanımız etraflıca konuyu gençlerimizle paylaşacak" dedi. Kasapoğlu KYK borçları konusunda gençleri mağdur etmeyeceklerini de sözlerine ekledi.

Kasapoğlu'nun KYK kredi borcu faizlerine yönelik açıklamaları şu şekilde: "Yurt Hizmetleri Kanunu var. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi bu işin kanununda yer alan bir konu. Özellikle bir faiz uygulaması değil. Ana Muhalefet Partisi liderinin ifadesiyle bir faiz uygulaması değil bunun altını çizmek lazım. Kanunda yer alan bir enflasyon oranıyla bağlantılı bir süreç ve tabi gençlerimizi bu anlamda hiçbir zaman mağdur etmedik. Genç odaklı bir uygulamayı sizlerle paylaştım. Bizim hizmet anlayışımızda hiçbir vatandaşımız olduğu gibi gençlerimiz de hiçbir mağduriyete feda edilemeyecek kadar önemli. Bu anlamda Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ile kaynaklı durumla ilgili bakanlık olarak detaylıca çalıştık ve hiçbir zaman hiçbir gencimizi bu süreçlere mağdur etmediğimiz gibi bundan sonra da en güzel şekilde gençlerimizin mutlu olmasına yönelik adımları da atacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız hazır ilk Kabine toplantısı sonrası da Sayın Cumhurbaşkanımız etraflıca bu konuyu gençlerimizle kamuoyu ile paylaşacak."

KYK kredi borçlarında ne gibi bir düzenleme olacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. KYK kredi borçlarında faizlerin mi silineceği yoksa indirime mi gidileceği Kabine Toplantısı sonrası belli olacak.

KYK KREDİSİ NEDİR?

Yükseköğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yükseköğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.

Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...