Tgrt Haber
05 Temmuz 2021 16:06

KYK yurt başvuru tarihleri: KYK yurt başvuruları başladı mı?

Üniversitelerde 2021-2022 eğitim öğretim yılı başlangıç tarihinin belli olmasıyla KYK yurt başvuru tarihleri merak ediliyor. Peki, KYK yurt başvuruları başladı mı? KYK yurt başvuru tarihleri açıklandı mı?

KYK yurt başvuru tarihleri: KYK yurt başvuruları başladı mı?
KYK yurt başvuruları,,Eğitim,,KYK yurt başvuru tarihleri,

Üniversitelerde 2020-2021 öğretim yılının sona ermesiyle öğrenciler, KYK yurt başvuruları ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Temmuz ayına girilmesiyle üniversite öğrencileri KYK yurt başvurularına ilişkin aramaları arttırdı.

KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Üniversitelerde 2021-2022 eğitim öğretim yılı 13 Eylül'de başlayacak. Üniversite öğrencilerinin kaldığı KYK yurtları da Eylül ayı itibariyle açılmış olacak. KYK yurt başvuru tarihleri, YURTKUR’un yapacağı açıklamayla belli olacak. KYK yurt başvuruları, YKS sonuçları açıklandıktan sonra başlayacağı tahmin ediliyor.

KYK YURT BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

KYK yurtlarına Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girerek yükseköğretim programına girmeye hak kazanan birinci sınıf öğrencileri ve ara sınıf öğrencileri başvuruda bulunabilir. Yurt başvuruları başladığında, başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden yapılacak.

KYK yurt başvuru ekranı için BURAYA tıklayın.

KYK YURT BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

1. Öğrencinin, örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması gerekir.

2. Öğrenci ailesinin Kurum yurdunun bulunduğu şehrin belediye sınırları dışında ikamet ediyor olması gerekir. (Bu şart; Sağlık Kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engeli olduğu tespit edilen öğrenciler, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı yetiştirme yurtlarında tamamlayan ve/veya Devlet koruması altında olan öğrenciler, anne ve babası vefat etmiş olan öğrenciler için gerekli değildir.)

3. Öğrencinin, taksirli suçlar hariç, herhangi bir suçtan dolayı hakkında 6 ay ve daha fazla hapis cezası ile kesinleşmiş mahkûmiyeti bulunmaması gerekir. (Cezası tecil edilenler hariç)

4. Cezası tecil edilmiş olsa bile, 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ile 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun İkinci Kitap Üçüncü Kısmının Beşinci Bölümü ile Dördüncü Kısımda düzenlenen suçlardan hüküm altına alınmamış olması ve bu suçlardan haklarında açılan derdest kamu davası bulunmaması gerekir.

5. Öğrencinin, Kurum veya diğer resmi kuruluşların yurtlarından “Süresiz çıkarma cezası” veya öğretim kurumlarından 6 aydan fazla uzaklaştırma cezası almamış olması gerekir.

6. Uluslararası öğrencilerin öğrenci belgesi, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından alacakları Türkiye Cumhuriyeti ikamet izni belgesi ile pasaportunun tasdikli fotokopisini vermesi gerekir.

7. Zorunlu staj hariç asgari ücretin üzerinde ücretle bir işte çalışmaması gerekir.

8. Öğrencinin, toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olmaması gerekir.

KYK YURTLARINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Yükseköğretim Kurumları Sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile ara sınıf öğrencileri yurt başvurularında bulunabilir. Normal öğrenim süresinde öğrenimlerini tamamlayamayan öğrencilere bir öğretim yılı daha yurtlarda barınma imkânı sağlanmaktadır. Söz konusu öğrenciler, ara sınıf öğrencileri ile birlikte başvuru yapacaklar.

ÖSYM tarafından ek kontenjanla bir yükseköğretim programına yerleştirilen öğrenciler, Özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giren öğrenciler, lisansüstü öğrencileri, yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler, yurt başvurularını Genel Müdürlükçe belirlenecek süre içinde e-devlet üzerinden yapacaklar. Değerlendirme sonuçları ise Kurumun internet sitesinden açıklanacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...