Tgrt Haber
24 Ağustos 2022 13:56 - Güncelleme : 24 Ağustos 2022 14:01

KYK Yurtlarında Nasıl İzin Alınır? Kaç Gün İzin Hakkı Var?

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin hangi üniversiteye gidecekleri belli oldu. Bulunduğu şehir dışında kazandıkları bölüme yerleşmek için hazırlık yapan öğrenciler KYK yurtlarını araştırmaya başladı. Yurtlara dair tüm bilgileri edinmek isteyen öğrenciler "KYK yurtlarında nasıl izin alınır? Kaç gün izin hakkı var?" sorularını araştırmaya başladı. İşte tüm detaylar…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
KYK Yurtlarında Nasıl İzin Alınır? Kaç Gün İzin Hakkı Var?
KYK,yurt,üniversite

Bulundukları şehirden başka bir ilde üniversite kazanan adaylar yurtta kalmak için araştırmalara başladı. KYK ücretleri ve başvuruları yakından takip edilirken yurt şartları da merak edilenler arasında yerini aldı. Peki KYK yurtlarında nasıl izin alınır? Kaç gün izin hakkı var? İşte detaylar…

KYK YURTLARINDA KAÇ GÜN İZİN HAKKI VAR?

KYK yurtlarında kalacak öğrenciler için bazı kurallar bulunmaktadır. Bunlardan biri de belirlenmiş saatlerde giriş çıkışın yasak olması ve izin alma zorunluluğudur. Eğer izin zamanı dolduktan sonra yurda giriş yapmazsanız ya da izin kağıdı vermeden yurttan ayrılırsanız, durum aileniz ile paylaşılır. Bu nedenle izin konusunda dikkatli olmanız gerekiyor.

Kredi ve Yurtlar Kurumu yönetmeliğine göre yurtta kalan öğrencilere; üniversitenizin akademik takvimi gereği verilen tatiller, hafta sonu (cumartesi ve pazar) tatilleri, 1 Mayıs, 23 Nisan, 19 Mayıs gibi diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç bir eğitim-öğretim yılında toplam 75 gün izin verilmektedir.

KYK YURTLARINDA NASIL İZİN ALINIR?

  • Genciz Biz sitesine https://gencizbiz.kyk.gov.tr/ giriş yapın.
  • Ardından e-Devlet ile giriş yapın ve karşınıza çıkan "İZİNLER" bağlantısına tıklayın.
  • “Yeni İzin Talebi” oluşturun.
  • Yeni açılan sayfada izin başlangıç ve bitiş tarihlerini, izin geçireceğiniz adres, telefon numarası gibi bilgileri girin.
  • İzin talebimi gönder butonuna tıklayarak KYK izin alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...