Tgrt Haber
30 Temmuz 2021 17:40

LGS 1. nakil sonuçları 2021: LGS 1. nakil sonuçları ne zaman açıklanacak?

İlk yerleştirmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler, LGS 1. nakil başvuruları 30 Temmuz’da sona erecek. Başvurularını yapan öğrenciler, “MEB LGS 1. nakil sonuçları, LGS 1. nakil sonuçları saat kaçta açıklanacak?” gibi soruların cevaplarını arıyor.

LGS 1. nakil sonuçları 2021: LGS 1. nakil sonuçları ne zaman açıklanacak?
lgs 1 nakil sonuçları 2021,,lgs 1 nakil sonuçları saat kaçta açıklanacak,,lgs 1. nakil işlemleri,

LGS yerleştirme sonuçları 26 Temmuz’da ilan edildi. İlk yerleştirme sonuçlarına göre istediği okula yerleşemeyen veya yerleştiği okulu istemeyen öğrenciler için 26 Temmuz’da 1. nakil başvuruları başladı. LGS 1. nakil başvuruları 30 Temmuz’da yani bugün bitiyor. Söz konusu başvuruları tamamlayan öğrenciler, gözlerini LGS 1. nakil sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevirdi.

LGS 1. NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Yerleştirmeye esas LGS 1. nakil sonuçları 2 Ağustos'ta belli olacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 2-6 Ağustos tarihleri arasında alınacak. 2. Nakil sonuçları ise 9 Ağustos’ta ilan edilecek. Böylece merkezi yürütülen LGS ana yerleştirme süreci, 9 Ağustos 2021'de sona ermiş olacak.

Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından yerleştirme başvuruları alınacak. 20 Ağustos 2021'de yerleştirme süreci sona erecek. LGS 1. nakil sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden görüntülenebilir.

MEB LGS 1. nakil sorgulama ekranı için tıklayın.

LGS 1. NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Geçen yılki LGS yerleştirmelerinde iki dönemde yapılan yerleştirmeye esas nakiller, bu yıl da iki dönemde yapılacak. Her dönemde, merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek. Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullara tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin, yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu olmayacak. Ancak, tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek şartıyla en fazla 3 okul tercihi yapabilecek. Tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul tercih edilebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...